Με το βλέμμα στη νέα δεκαετία, ο Αγιασμός του νέου έτους στην Αντιπεριφέρεια Χανίων

Με το βλέμμα στη νέα δεκαετία, ο Αγιασμός του νέου έτους στην Αντιπεριφέρεια Χανίων

«Το έργο που έχει υλοποιηθεί στην Κρήτη από την Περιφέρεια σε συνεργασία με τούς φορείς είναι σημαντικό και συνεχίζουμε τον σχεδιασμό μας για την Κρήτη του 2030» τόνισε χθες από τα  Χανιά στην διάρκεια τελετής κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο Περιφερειάρχης παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας ,Αρχών,θεσμικών παραγόντων, πολιτών στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων,αναφέρθηκε στο κορυφαίο -επείγον έργο του ΒΟΑΚ και σε όλα τα μεγάλα έργα υποδομής και ανάπτυξης της Κρήτης,αλλά και στους πυλώνες ανάπτυξης τον πρωτογενή τομέα,τον Τουρισμό,στην Ενεργειακή διασύνδεση,στην συνεργασία με τα Ερευνητικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα  με στόχο τα αποτελέσματα της έρευνας να περάσουν στην πραγματική οικονομία του τόπου κ.α Ειδικότερα για το μεγάλο έργο του ΒΟΑΚ ο κ Αρναουτάκης είπε ότι στις επόμενες ημέρες αναμένονται ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό,ενώ τόνισε ότι για την Περιφέρεια, ΒΟΑΚ σημαίνει ”το κορυφαίο έργο ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου από το Καστέλι Κισσάμου μέχρι την Σητεία”

Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στα επίσης  μεγάλα περιβαλλοντικά έργα που είναι ο Περιφερειακος σχεδιασμού για τη διαχείριση των Στερεών και των Υγρών Αποβλήτων, ειπε οτι,πολλα εργα έχουν γίνει, έχουν  δημοπρατηθεί ενώ το όλο θέμα θα έχει κλείσει μέσα στην ερχόμενη τριετία και με χρηματοδότηση 100%. Μάλιστα ο κ Αρναουτακης υπενθύμισε ότι είχε γίνει σπουδαία προετοιμασία,δουλειά σε τεχνοκρατικό επιπέδου και αναφέρθηκε στην συμβολή  της   αείμνηστης Αντιπεριφερειάρχου Βιργινίας Μανασακη αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή.

Ο Περιφερειάρχης επίσης αναφερόμενος στην οδική  ασφάλεια,είπε ότι, αποτελεί συνεχώς προτεραιότητα για την Περιφέρεια και ότι  “μια σειρά έργων στο επαρχιακό δίκτυο υπογράφουμε τον επόμενο Μάρτιο”. Ενός έργου, 35 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο αφορά 452 σημεία στο επαρχιακό δίκτυο,ενω αναφέρθηκε και σε άλλες παρεμβάσεις έργων στο νησί, όπως και κοινωνικές υποδομές. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι “ξεκινά μια νέα τετραετία, με μια νέα δυναμική, με πολλή δουλειά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια από πλευράς ολοκλήρωσης μελετών”. Ο κ Αρναουτάκης επισήμανε ότι “Ενωμένοι όλοι θα καταφέρουμε πολλά προς όφελος του νησιού μας”και ζήτησε στην συνεργασία του παριστάμενους βουλευτή Μανούσου Βολουδάκη, της Εκκλησίας αλλά και των άλλων θεσμικών εκπροσώπων.

Ο κ. Αρναουτακης ευχαρίστησε όλους για την συνεργασία όπως και όλες τις Υπηρεσίες και τους συνεργάτες στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ευχήθηκε χρόνια πολλά,καλή χρονιά σε όλους και τις οικογένειες τους.Στην διάρκεια τελετής κοπής της πίτας στήν Π.Ε Χανίων ευχές στους παριστάμενους απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής και εκ μέρους της Εκκλησίας ο Επίσκοπος Δαμασκηνός,ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στο συντελούμενο έργο στην Κρήτη και χαρακτήρισε τον κ Αρναουτάκη ως Περιφερειάρχη της προσφοράς, των έργων.

Νωρίτερα στον Μητροπολιτικό Ναό Χανίων τελέστηκε  δοξολογία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Δαμασκηνού  παρουσία αρχών, θεσμικών εκπροσώπων και πολιτών.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather