Με λαμπρότητα και φέτος το πολιτικό μνημόσυνο των Βενιζέλων

Με λαμπρότητα και φέτος το πολιτικό μνημόσυνο των Βενιζέλων

Στην πολυσήμαντη προσωπικότητα και έργο του Εθνάρχη, Ελευθέριου Βενιζέλου ,του μεγάλου οραματιστή και αναμορφωτή της σύγχρονης Ελλάδας, αναφέρθηκαν εκπρόσωποι Αρχών, της Περιφέρειας, της Αυτοδιοίκησης, κομμάτων, φορέων, στο ετήσιο μνημόσυνο που τελέστηκε σήμερα από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης στους τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά με οργανωτές την Περιφερειακή́ Ενότητα Χανιών, τον Δήμο Χανίων και το Εθνικό́ Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Ο Βενιζέλος, όπως τονίστηκε, μεγάλωσε την χώρα και σφράγισε με την παρουσία του τον 20ό αιώνα καθώς συγκρότησε όλους τους σύγχρονους θεσμούς του Ελληνικού κράτους, και ότι πολιτική παρακαταθήκη και τα διδάγματα του είναι διαχρονικά και επίκαιρα.

Στεφάνι εκ μέρους της Περιφέρειας κατέθεσε στους τάφους των Βενιζέλων ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, χαιρετισμούς απηύθυναν για την προσωπικότητα και το έργο του Βενιζέλου οι εκπρόσωποι των Οργανωτών, Απόστολος Βουλγαράκης Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων, ο Τάσος Βάμβουκας Δήμαρχος Χανίων, ο Νίκος Παπαδάκης γεν Δ/της του Ιδρύματος μελετών& ερευνών Ελ. Βενιζέλος, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Christophe Chantepy, Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα.

Στο τέλος των εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τον Γάλλο πρέσβη.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση