Με κατοίκους της Σούδας συναντήθηκε ο Παναγιώτης Σημανδράκης

Με κατοίκους της Σούδας συναντήθηκε ο Παναγιώτης Σημανδράκης

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις τους σε περιαστικές περιοχές του Δήμου Χανίων, ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης, μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της αυτοδιοικητικής κίνησης «Για τα Χανιά», βρέθηκαν στον Βλητέ.

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης επισήμανε ότι παρατηρείται αναπτυξιακή υστέρηση στον πρώην Δήμο Σούδας με πολλά σοβαρά προβλήματα που χρονίζουν. Αναφερόμενος στη διασύνδεση του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» με τον ΒΟΑΚ, σημείωσε ότι «παρότι επεκτάθηκε σημαντικά το αεροδρόμιο τίποτα δεν άλλαξε στις υποδομές πρόσβασης σε αυτό». Χαρακτήρισε αδιανόητο να παραμένει σε χρήση, χωρίς καμία παρέμβαση,  ο ακατάλληλος κόμβος στην έξοδο της εθνικής, που προκαλεί κυκλοφοριακή συμφόρηση και παρουσιάζει σοβαρή επικινδυνότητα, ενώ, όπως σημείωσε, και το οδικό δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. «Στη δική μας ατζέντα έχουμε θέσει σε προτεραιότητα στοχευμένες άμεσες παρεμβάσεις, ενταγμένες στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό μας για το κυκλοφοριακό στον Δήμο Χανίων», σημείωσε.

Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμα στην αναγκαιότητα αντιπλημμυρικών έργων στην Κάτω Σούδα, στην προώθηση των έργων της ανάπλασης της Πλατείας Σούδας με σύγχρονη αισθητική και λειτουργικότητα, καθώς και της αποκατάστασης του υγροβιότοπου στην εκβολή του ποταμού Μορώνη.

Σχετικά με τη χωροθέτηση μαρίνας, τόνισε ότι «είναι αυτονόητο για αντικειμενικούς λόγους ότι προκρίνεται η Σούδα, ένα φυσικό λιμάνι από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου, που μπορεί να φιλοξενήσει τις υποστηρικτικές δομές που απαιτούνται». Εξέφρασε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο δημιουργίας μονάδας παραγωγής ενέργειας στο Πέρα Πλατάνι, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλάζει τον χάρτη σε σχέση με την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση του νησιού και ως εκ τούτου είναι περιττή κάθε συζήτηση για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ενέργειας».

Επίσης, ο κ. Σημανδηράκης υπογράμμισε ότι «η Αρχαία Απτέρα αποτελεί πλέον έναν από τους σημαντικότερους πόλους πολιτισμού του νησιού, έχει κερδίσει τη θέση που της αναλογεί στον αρχαιολογικό χάρτη της Κρήτης και είναι σημαντικό να επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας στην περαιτέρω ανάδειξή της, μέσα από πολιτιστικές διαδρομές, τη διασύνδεσή της με το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων». Στο ίδιο πνεύμα έθεσε ως προτεραιότητα την αξιοποίηση για φιλοξενία πολιτιστικών δράσεων του Κουλέ της Απτέρας, που παραμένει κλειστός παρότι ανήκει στον Δήμο και έχει αποκατασταθεί εδώ και περίπου μια δεκαετία. Έκανε επίσης αναφορά στο μοναδικό ιστορικό και αρχιτεκτονικό σύνολο που δημιουργείται από το κάστρο της Απτέρας, το φρούριο Ιτζεδίν και τη νησίδα της Σούδας.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ

Σήμερα Παρασκεύη ο Παναγιώτης Σημανδηράκης επισκέπτεται το Ακρωτήρι. Στις 8 μ.μ. θα συναντηθεί με κατοίκους της περιοχής στο «Ραχάτι» στα Κουνουπιδιανά.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather