Με καλλιτέχνες των Χανίων συναντήθηκε ο Παναγιώτης Σημανδηράκης

Με καλλιτέχνες των Χανίων συναντήθηκε ο Παναγιώτης Σημανδηράκης

Συνάντηση με καλλιτέχνες που ζουν και δραστηριοποιούνται στα Χανιά είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της αυτοδιοικητικής κίνησης «Για τα Χανιά». Η εκδήλωση ήταν μία πρωτοβουλία της ομάδας Πολιτισμού και Παιδείας της κίνησης με σκοπό να παρουσιαστούν και να συζητηθούν οι αντίστοιχες προγραμματικές της θέσεις.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε η πρόταση της κίνησης για διασύνδεση της Εκπαίδευσης με τον Πολιτισμό μέσω της εφαρμογής του Επιμορφωτικού Προγράμματος «Αμάλθεια», που επιδιώκει την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και περιλαμβάνει τέσσερις κομβικές δράσεις σε ορίζοντα τετραετίας. Ακόμα, έγινε αναφορά στο Πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία στην Κοινωνία», σύμφωνα με το οποίο επιλεγμένα σχολεία σε γειτονιές της πόλης και περιαστικές περιοχές παραμένουν ανοικτά μετά τη λήξη του ωραρίου, με οργανωμένο και ασφαλή τρόπο, και φιλοξενούν δράσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας και άθλησης.

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίστηκε η ανάγκη οι πολιτιστικές δομές του Δήμου, χωρίς να χάνουν την αυτονομία και τον διακριτό τους ρόλο, να ενταχθούν σε έναν οργανισμό ώστε να επιτευχθούν σημαντικές οικονομίες κλίμακας και συνέργειες και να αποφεύγονται διασπορά δυνάμεων και επικαλύψεις. Ανάμεσα στις προγραμματικές προτάσεις που παρουσιάστηκαν, ήταν και η δημιουργία του «Κοινού Τόπου», ενός χώρου συνάντησης, επικοινωνίας, προετοιμασίας δράσεων για εθελοντικές ομάδες, ενός εργαστηρίου ζύμωσης και παραγωγής πολιτισμού. Παράλληλα έγιναν εκτεταμένες αναφορές στον σχεδιασμό δράσεων και παρεμβάσεων για τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες, το ΚΑΜ, τη Δημοτική Πινακοθήκη, τη Φιλαρμονική κ.λπ.

Όπως τονίστηκε: «Οραματιζόμαστε έναν Δήμο εξωστρεφή και στον Πολιτισμό, που δεν θα περιορίζεται σε ρόλο μεταπράτη έτοιμων παραγωγών αλλά αξιοποιώντας το καλλιτεχνικό δυναμικό του τόπου μας και αναπτύσσοντας συνέργειες με πολιτιστικούς φορείς της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδας, μπορεί να δημιουργεί παραγωγές και δράσεις υπερτοπικού χαρακτήρα. Παράλληλα, με στοχευμένες παρεμβάσεις, δίνει τη δυνατότητα για διευρυμένες δράσεις και δημιουργία πόλων πολιτιστικής αποκέντρωσης».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather