Με ζέστη και καλό καιρό θα κυλήσει η τρέχουσα εβδομάδα στην Κρήτη

Με ζέστη και καλό καιρό θα κυλήσει η τρέχουσα εβδομάδα στην Κρήτη

Αρκετά ζεστή αναμένεται να είναι η εβδομάδα μετά την Ανάσταση σε ολόκληρη την Κρήτη, με την θερμοκρασία να φθάνει τους 30 βαθμούς Κελσίου στις ανατολικές περιοχές του νησιού και την αφρικανική σκόνη να κάνει μόνο οπτικά την εμφάνιση της, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας.

Η θερμή εισβολή από τα νότια δικαιολογεί απόλυτα αυτή την πρόσκαιρη σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας, ενώ και οι νοτιάδες, αν και δεν θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι σε ολόκληρη την Κρήτη, ευνοούν με τη σειρά τους τη μεταφορά πολύ μικρής ποσότητας σκόνης.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, υψηλές θερμοκρασίες από 28 – 30 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να σημειωθούν στην Κρήτη, και ιδιαίτερα στα ανατολικά του νησιού,  μέχρι και την Πέμπτη 12 Απριλίου. Η θερμή εισβολή από τα Νοτιοδυτικά θα είναι η κύρια αιτία που θα προκαλέσει, προσωρινά ευτυχώς, αυτή τη σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας. Μια αύξηση ευνοϊκή για τον τουριστικό τομέα όχι όμως και για τον αγροτικό, αφού οι θερμές αέριες μάζες και η έλλειψη βροχών, μεγαλώνουν το πρόβλημα της λειψυδρίας που πλήττει το νησί και τις αγροτικές παραγωγές.

Στο δυτικότερο κομμάτι της Κρήτης, οι θερμοκρασίες θα είναι πιο χαμηλές στους 25 βαθμούς, ενώ από την Παρασκευή με την εμφάνιση των βοριάδων η θερμοκρασία γενικά θα πέσει στους 23 – 24 βαθμούς Κελσίου ενώ στα δυτικά θα αγγίξει τους 27. Οι άνεμοι θα φθάνουν κυρίως στην ανατολική Κρήτη, τα 5 μποφόρ.

Οι συνθήκες αυτές θα διατηρηθούν και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ από τη Δευτέρα αναμένεται να υποχωρήσει η θερμή εισβολή και οι βόρειοι άνεμοι  να βοηθήσουν και στην πλήρη υποχώρηση της μεταφοράς σκόνης, που όλες τις μέρες της ζέστης θα προκαλεί  οπτικά μόνο μια θολούρα στο περιβάλλον.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση