Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 3ος μαραθώνιος Κρήτης, στα Χανιά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 3ος μαραθώνιος Κρήτης, στα Χανιά

Περισσότεροι από 3.500 δρομείς έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις του 3ου Μαραθωνίου Κρήτης που πραγματοποιήθηκε χθες στα Χανιά και ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του μακαριστού ιεράρχη Ειρηναίου Γαλανάκη.
Στον αγώνα του Μαραθωνίου δρόμου που πραγματοποιήθηκε στη διαδρομή Χανιά- Μάλεμε- Χανιά συμμετείχαν 290 δρομείς με τον Βρετανό Πολ Ματελέτι να κόβει πρώτος το νήμα του τερματισμού με χρόνο 2.42.02 που αποτελεί και νέο ρεκόρ διαδρομής. Δεύτερος ήταν ο Μανώλης Σηφάκης με χρόνο 2.42.39 και τρίτος ο Σταύρος Ζαγκανάς με χρόνο 2.51.27.

Στην κατηγορία των γυναικών πρώτη με χρόνο 3.26.34, ήταν η Δήμητρα Βογιατζή, δεύτερη με 3.27.40 η Έλενα Μαρκάκη και τρίτη με 3.40.08 η Ειρήνη Πευκιανάκη.

Στον αγώνα των 10.000 μέτρων που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη συμμετείχαν 500 δρομείς μεταξύ των οποίων ο διοικητής και 23 σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων καθώς και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν σε μονάδες των Χανίων. Την εκκίνηση του αγώνα έδωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης, ο οποίος και απένειμε τα έπαθλα στους νικητές.

Πρώτος τερμάτισε ο Χρήστος Καλίας με χρόνο 31.08 , ενώ πρώτη γυναίκα ήταν η Ελευθερία Πετρουλάκη με χρόνο 38.06.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου σε δήλωση του ανέφερε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας θα στηρίζουν πάντα τη διοργάνωση των αγώνων. Αναφερόμενος στη συμμετοχή στον αγώνα του διοικητή και σπουδαστών της σχολής Ευελπίδων καθώς και άλλων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων τόνισε: «Η σχολή Ευελπίδων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Κρήτη. Μην ξεχνάτε ότι Ευέλπιδες είχαν πολεμήσει εδώ κατά την περίοδο της Μάχης της Κρήτης».

Στους αγώνες των 5 χιλιάδων μέτρων καθώς και των 2,5 χιλιομέτρων συμμετείχαν περίπου 2.700 δρομείς.
Στον αγώνα των 2,5 χιλιομέτρων συμμετείχαν περίπου 1.500 παιδιά σχολείων της πόλης των Χανίων.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση