Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς πληροφορικής σε όλη την Κρήτη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς πληροφορικής σε όλη την Κρήτη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων για όλους τους εκπαιδευτικούς πληροφορικής του νησιού που υπηρετούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης είχε ως κεντρικό θέμα την ανάδειξη Ανοικτών Εκπαιδευτικών Πρακτικών αξιοποίησης του Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Περιεχομένου και την αξιοποίηση των νέων εκπαιδευτικών πόρων για τη διδασκαλία του Προγραμματισμού υπολογιστικών συσκευών στο σχολείο.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Σητεία (10 Οκτωβρίου), στον Άγιο Νικόλαο (11 Οκτωβρίου), στο Ρέθυμνο (16 Οκτωβρίου), στα Χανιά (17 Οκτωβρίου) στην Ιεράπετρα (24 Οκτωβρίου) και στο Ηράκλειο (20 Νοεμβρίου) με επιμορφωτές τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Δρ. Γεώργιο Πανσεληνά και την εκπαιδευτικό Πληροφορικής Ελπίδα Λαγουδάκη (Msc).

Τα σεμινάρια εξελίχθηκαν στο πλαίσιο της Δράσης «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» του έργου «Ψηφιακό Σχολείο ΙΙ: Επέκταση και Αξιοποίηση της Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας, των Διαδραστικών Βιβλίων και του Αποθετηρίου Μαθησιακών Αντικειμένων» και της Δράσης Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2018 (https://codeweek.eu/).

Σκοπός των εκδηλώσεων ήταν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών πληροφορικής σχετικά με το ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο και τις διαδικτυακές υπηρεσίες που έχουν αναπτυχθεί και εξελίσσονται στο πλαίσιο των έργων του Ψηφιακού Σχολείου, η ενημέρωση των εκπαιδευτικών πληροφορικής σχετικά με τη Δράση «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ», η ενημέρωση των εκπαιδευτικών πληροφορικής για τις τελευταίες εξελίξεις και τους νέους εκπαιδευτικούς πόρους στη διδασκαλία της Υπολογιστικής σκέψης (computational thinking) και του Προγραμματισμού υπολογιστικών συσκευών στο σχολείο.

Συνδιοργανωτές ήταν η Αντιπεριφέρεια Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης της Περιφέρειας Κρήτης, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ) Κρήτης, οι Αντιπεριφέρειες των Περιφερειακών Ενοτήτων, το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ – Περιφέρειας Κρήτης,  το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) «Διόφαντος», και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, Γιάννης Παρασύρης, αφού ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ιδιαίτερα τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Δρ. Γ. Πανσεληνά, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση  αυτών των  σεμιναρίων, τονίζοντας τη σημασία που αποδίδει η Περιφέρεια Κρήτης στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό και ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα, όπως είναι αυτός της πληροφορικής. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί και θα ξεκινήσουν άμεσα – σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα – νέοι κύκλοι επιμορφωτικών δράσεων για τους εκπαιδευτικούς του νησιού, υπογραμμίζοντας η Περιφέρεια Κρήτης υποστηρίζει ενεργά το εκπαιδευτικό έργο σε όλο το νησί.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση