Με επιτυχία η δράση φύτευσης & καλλωπισμού του κυκλικού κόμβου, στην Ευαγγελίστρια

Με επιτυχία η δράση φύτευσης & καλλωπισμού του κυκλικού κόμβου, στην Ευαγγελίστρια

Με επιτυχία και ενθουσιώδη συμμετοχή μαθητών πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 5/2/2020, η δράση φύτευσης και καλλωπισμού του εσωτερικού χώρου του κυκλικού κόμβου, που κατασκευάστηκε από τον Δήμο Χανίων, στην πλατεία του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Χαλέπας.

Το “παρών” στη δράση έδωσαν ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Μιχάλης Τσουπάκης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αντώνης Βαρδάκης, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Νίκος Βλαζάκης, εκπαιδευτικοί και μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων επεσήμανε:Πρόκειται για μια πράξη ευαισθητοποίησης των παιδιών, που τους μεταδίδει την αξία του να συμβάλλουν και αυτά στην προστασία του περιβάλλοντος και του δημόσιου χώρου, που έχει μια αισθητική και μία φροντίδα παραπάνω. Το 10ο Δημοτικό Σχολείο είναι εδώ σε μία δράση, που εγκαινιάζει η Δ/νση Καθαριότητας και Πρασίνου μαζί με την Αντιδημαρχία Παιδείας, την οποία έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε και σε άλλα σημεία της πόλης, να καταστήσουμε τους μικρούς πολίτες του Δήμου πιο ενεργούς με έναν βιωματικό τρόπο. Από την αντίδραση των παιδιών και από τη χαρά, που τα διακατέχει, συνειδητοποιούμε ότι τέτοιες δράσεις θα πρέπει όχι απλά να συνεχιστούν αλλά να ενισχύονται συνεχώς. Είναι ότι πιο αισιόδοξο μπορούμε να έχουμε ως Δήμος, νέους μαθητές, που ανήσυχα απολαμβάνουν τη συνεισφορά τους για τον τόπο τους”.

Μάλιστα, ο κ Σημανδηράκης παρατήρησε ότι μέσω της εν λόγω δράσης τονίστηκε στα παιδιά ότι θα έχουν πλέον την ευθύνη διατήρησης της όμορφης εικόνας του χώρου, υιοθετώντας τον ουσιαστικά, καθιστώντας τους πιο ενεργούς και δίνοντας τους ένα πιο υγιές μήνυμα. “Στο πλαίσιο της δράσης “υιοθεσίας” οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου θα συνεχίσουν αυτές τις δράσεις σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα, που θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συνεργασία και την πολύ θετική διάθεση απέναντι σε αυτές τις πρωτοβουλίες, που ως Δήμος έχουμε ευθύνη να υποστηρίζουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων.

Η χαμηλή φύτευση, με την τοποθέτηση θαμνωδών φυτών, προκειμένου να μην εμποδίζεται η ορατότητα των οδηγών, πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Χανίων, την Αντιδημαρχία Παιδείας, σε συνεργασία με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

p1

p2

p3

 

p4

π4

p3

π1

p3

π4

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather