Μειωμένος ο τζίρος στα εμπορικά καταστήματα των Χανίων

Μειωμένος ο τζίρος στα εμπορικά καταστήματα των Χανίων

Πτώση του τζίρου διαπιστώνει για τα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων. Το γεγονός αυτό αποδίδεται από τους υπεύθυνους του συλλόγου, στην μείωση της τουριστικής κίνησης και ιδιαίτερα στην μείωση των δρομολογίων των χαμηλού κόστους αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες έφερναν στα Χανιά μεμονωμένους κυρίως τουρίστες οι οποίοι έμεναν κοντά στα Χανιά και βρισκόταν γύρω από το κέντρο της πόλης, σε αντίθεση με τις πτήσεις τσάρτερ, που φέρνουν τουρίστες οι οποίοι είναι κλεισμένοι μέσα στα ξενοδοχεία τους.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του o Eμπορικός Σύλλογος Χανίων «δυστυχώς για ακόμα ένα δίμηνο η αγορά δείχνει συνεχόμενα σημάδια κόπωσης. Η υπερφορολόγηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων έχει ελαττώσει δραματικά το διαθέσιμο εισόδημα και σε συνδυασμό με την προεκλογική περίοδο επέτεινε την αβεβαιότητα. Είμαστε πλέον πεπεισμένοι πως αν δεν υπάρξουν γενναίες φοροελαφρύνσεις η πίτα συνεχώς θα μικραίνει στον χώρο του λιανικού εμπορίου. Και δυστυχώς η πίτα μικραίνει για τους μικρούς και πολύ μικρούς και όχι για τις πολυεθνικές και τους μεγάλους ομίλους που συνεχώς επεκτείνονται και μεγαλώνουν  το μερίδιο τους».

Απ’ ότι φαίνεται, το τουριστικό ρεύμα του Νομού μας δεν δείχνει να κινείται στα περσινά επίπεδα συμπαρασύροντας και τον τζίρο των τοπικών επιχειρήσεων. Έχουμε επανειλημμένως τονίσει πως το τουριστικό προϊόν είναι καταλύτης για την ανάπτυξη του τόπου μας. Φαίνεται πως πληρώνουμε ακριβά την «αναχώρηση» των low-cost εταιρειών και την ελάττωση των δρομολογίων τους από και προς τα Χανιά.

Κατόπιν τούτων ζητάμε επιτακτικά την ενίσχυση των low-cost εταιρειών και των αφίξεων στο αεροδρόμιο Χανίων καθότι είναι η σημαντικότερη πύλη εισόδου τουριστών και εισοδήματος στην πόλη μας. Μόνο θετικό δείγμα για τη φετινή χρονιά η αύξηση των κρουαζιερόπλοιων στα Χανιά που δείχνει πως όταν οι φορείς είναι οργανωμένοι και συνεργάζονται τότε μπορούν και προσφέρουν πολλά».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather