Μεγάλη αύξηση της επιβατικής κίνησης στα 14 αεροδρόμια της Fraport τον Φεβρουάριο

Μεγάλη αύξηση της επιβατικής κίνησης στα 14 αεροδρόμια της Fraport τον Φεβρουάριο

Αύξηση 13,6% σημείωσε τον Φεβρουάριο η επιβατική κίνηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας που διαχειρίζεται η Fraport Greece σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας. Οι ταξιδιώτες έφθασαν τους 590.000.

Η εγχώρια κίνηση, με βάση τα ίδια στοιχεία, σημείωσε αύξηση 8% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2018. Κεφαλονιά, Σαντορίνη, Μύκονος, Κως, Άκτιο, Σάμος, Μυτιλήνη και Χανιά παρουσίασαν διψήφια αύξηση, ενώ παρόμοιες αυξητικές τάσεις εμφανίζονται στα αεροδρόμια Κερκύρας, Ζακύνθου και Θεσσαλονίκης. Οι επιβάτες εσωτερικού στα αεροδρόμια Καβάλας, Ρόδου και Σκιάθου ήταν χαμηλότερα από τα επίπεδα του 2018.

Το αρνητικό πρόσημο στο αεροδρόμιο της Καβάλας, οφείλεται στο γεγονός ότι την ίδια περίοδο του 2018 αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούσαν το αεροδρόμιο της αντί του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», στο οποίο πραγματοποιούνταν έργα στον διάδρομο αποπροσγείωσης.

Η διεθνής κίνηση τον περασμένο μήνα εκτινάχθηκε 26,2%, κυρίως χάρη στα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και των Χανίων. Το Άκτιο, τα Χανιά, η Ρόδος και η Θεσσαλονίκη παρουσίασαν διψήφια ανάπτυξη στις πτήσεις εξωτερικού.

Συνολικά, το πρώτο δίμηνο του 2019 περίπου 1,21 εκατομμύρια επιβάτες ταξίδεψαν μέσω των 14 αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece, υπερβαίνοντας τα επίπεδα του προηγούμενου έτους κατά 12,9%, κυρίως λόγω της σημαντικής αύξησης των διεθνών πτήσεων κατά 24,9%. Η εγχώρια κίνηση για το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2019 παρουσίασε αύξηση ύψους 7,4%.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather