Μεγάλη ανταπόκριση στην εθελοντική αιμοδοσία της ΑΝΕΚ

Μεγάλη ανταπόκριση στην εθελοντική αιμοδοσία της ΑΝΕΚ

Η ΑΝΕΚ LINES, με αλληλεγγύη για τους συνανθρώπους μας, πραγματοποίησε για 12η συνεχή χρονιά, την Τετάρτη 25 Ιουλίου, Εθελοντική Αιμοδοσία στα Κεντρικά Γραφεία της στα Χανιά σε συνεργασία με το Σύλλογο Αιμοδοτών Ν. Χανιών «Άγιος Ιωάννης» και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Παράλληλα για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία για Δωρεά Μυελού των Οστών.

Εργαζόμενοι της εταιρείας, πληρώματα, και εθελοντές από όλη την Κρήτη, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα “ζωής” της ΑΝΕΚ LINES, χαρίζοντας ελπίδα σε  συνανθρώπους μας που έρχονται αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας ή είναι θύματα τροχαίων.

Από αυτή την κοινή προσπάθεια συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 50 πολύτιμες μονάδες αίματος και  22 δείγματα για δωρεά μυελού των οστών.

Ο δημοφιλής ηθοποιός και παρουσιαστής Κρατερός Κατσούλης, εθελοντής αιμοδότης και ο ίδιος πάνω από 20 χρόνια, παραβρέθηκε στα γραφεία της εταιρείας, συμμετέχοντας στην αιμοδοσία και στην δειγματοληψία για δωρεά μυελού των οστών. “Η πρωτοβουλία της ΑΝΕΚ, για την εθελοντική αιμοδοσία έρχεται σε μια στιγμή που είναι εξαιρετικά δύσκολη και εξαιρετικά επώδυνη για όλους μας. Μία στιγμή κατά την οποία θρηνούμε πολλούς ανθρώπους, πολλές απώλειες, μεγάλες καταστροφές. Μην ξεχνάμε να δίνουμε αίμα τακτικά. Η προσφορά αίματος αποτελεί σημαντική πράξη ζωής για όλους» τόνισε ο ηθοποιός.

Στο πλαίσιο της εθελοντικής αιμοδοσίας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ν. Χανιών «Άγιος Ιωάννης», Δέσποινα Ροδουσάκη, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Για όλους εμάς στο Σύλλογο Αιμοδοτών Ν. Χανίων, είναι ιδιαίτερη τιμή να έχουμε στο πλευρό μας την ΑΝΕΚ LINES, μια εταιρεία που εδώ και χρόνια υλοποιεί πρωτοβουλίες ουσίας για τους συνανθρώπους μας. Οι ανάγκες για αίμα, ειδικά αυτές τις ημέρες είναι εξαιρετικά  αυξημένες”.

Ο Πρόεδρος της ANEK LINES, Γιώργος Κατσανεβάκης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η καθιερωμένη αιμοδοσία της ΑΝΕΚ, και συγκεκριμένα η σημερινή είναι σε μία περίοδο, εθνικού πένθους. Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, στην εθελοντική αιμοδοσία της ΑΝΕΚ, δείχνει την ευαισθησία των ανθρώπων. Η κοινωνία μας διαθέτει ακόμα αρκετές ευαισθησίες και το δείχνει έμπρακτα. Είναι σημαντικό αυτό που έλεγε ο Ειρηναίος Γαλανάκης, πρόεδρος της ΑΝΕΚ, ότι ορθοδοξία σημαίνει και ορθοπραξία. Να δείχνουμε δηλ. στην πράξη, το “αγαπάτε αλλήλους” ».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση