Μεγάλες ποσότητες νερού έπεσαν τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη

Μεγάλες ποσότητες νερού έπεσαν τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη

Απίστευτες ποσότητες νερού έχουν δώσει στην Κρήτη, οι δύο τελευταίες κακοκαιρίες με τις κωδικές ονομασίες “Ζηνοβία” και “Ηφαιστίωνας”.

Σαφέστατα μεγαλύτερες είναι οι ποσότητες των βροχοπτώσεων στη Δυτική Κρήτη, όπως ανέφερε η προϊσταμένη Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Αγγελική Μαρτίνου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης, τα σκήπτρα στην Κρήτη, κρατά η περιοχή Ασκύφου, στην οποία μέχρι σήμερα έχουν πέσει 1.200 χιλιοστά νερού, εκ των οποίων τα 274 χιλιοστά έπεσαν μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Πολύ υψηλά ποσοστά βροχοπτώσεων δέχθηκε και η Ασή Γωνιά, καθώς τις 8 ημέρες του Ιανουαρίου έπεσαν στην περιοχή 391 χιλιοστά, εκ των οποίων τα 131 έπεσαν σε μία μόλις ημέρα, την Δευτέρα.

Πολύ υψηλά είναι τα ποσοστά βροχόπτωσης και στην πόλη του Ηρακλείου, όπου για όλη την βροχομετρική περίοδο από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα έχουν πέσει 189 χιλιοστά βροχής, εκ των οποίων τα 35 χιλιοστά έχουν πέσει τις τελευταίες 8 ημέρες.

Στον Άγιο Νικόλαο έχουν καταγραφεί μόνο την Τρίτη 45 χιλιοστά, ενώ τις 8 τελευταίες ημέρες έχουν πέσει 124 χιλιοστά.

Τεράστιες ποσότητες νερού έχει δεχθεί και το Οροπέδιο Λασιθίου. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο την Τρίτη έπεσαν 140 χιλιοστά νερού, ενώ την Δευτέρα 70. Οι βροχοπτώσεις του Ιανουαρίου ξεπερνούν τα 250 χιλιοστά, ενώ τονίζεται πως σε αυτά τα ποσά δεν μπορούν να καταγραφούν τα ποσοστά της χιονόπτωσης.

Στη Σητεία τέλος έχουν καταγραφεί 96 χιλιοστά βροχόπτωσης τον Ιανουάριο, εκ των οποίων τα 45 έπεσαν στις 3 Ιανουαρίου.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 7 μεγαλύτερα αθροιστικά ύψη υετού έως τις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης 7/1 σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather