Μείωση εμφανίζει η τιμή του ελαιολάδου. Πόσο πωλείται αυτήν την περίοδο

Μείωση εμφανίζει η τιμή του ελαιολάδου. Πόσο πωλείται αυτήν την περίοδο

Κάμψη στη ζήτηση του ελαιολάδου, παρατηρειται αυτή την χρονική περίοδο στην Κρήτη, με συνέπεια και τη μικρή μείωση της τιμής.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Γενάρη είχαμε κατώτερη τιμή ελαιολάδου 0.3 βαθμών, στα 3,50 ευρώ το κιλ, με ανώτερη τιμή στα 3,90 ευρώ. Μαλιστα τότε υπήρχαν εκτιμήσεις, πως η τιμή παραγωγού θα μπορούσε να φτάσει, αλλά και να ξεπεράσει τα 4 ευρώ το κιλό!

 

Μέχρι σημερα, η αγορά δεν έχει δείξει κάτι τέτοιο, όμως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς η διακύμανση της τιμής, έχει να κάνει με τον ανταγωνισμό και τα δεδομένα που διαμορφώνονται στο «χρηματιστήριο ελαιολάδου».

Ενώ, πριν από περίπου δύο μήνες, η τιμή είχε ανοδική πορεία, αυτή την περίοδο, η τιμή παρουσιάζει μια κάμψη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τι τιμές που έχει ανακοινώσει ο Συνδεσμός Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, η μέση τιμή για το ελαιόλαδο, το έξτρα παρθένο 0.3 βαθμών, είναι τα 3.25 ευρώ το κιλό. Η χαμηλότερη είναι τα 3.20 ευρώ και η υψηλότερη τα 3.30 ευρώ το κιλό. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο υπαρχουν και έμποροι, οι οποιοι δεν αγοράζουν ποσότητες, αναμένοντας τις εξελίξεις στο χρηματιστήριο του ελαιολάδου.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση