Μία ακόμη αεροπορική εταιρεία προσγειώθηκε στο «Δασκαλογιάννης» Χανίων

Μία ακόμη αεροπορική εταιρεία προσγειώθηκε στο «Δασκαλογιάννης» Χανίων

Η πρώτη πτήση, από το Λονδίνο, της αεροπορικής εταιρείας Jet2 του Tour Operator Jet Holidays, προσγειώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής, στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων.

Η Jet2 θα πραγματοποιεί έξι πτήσεις την εβδομάδα συνδέοντας τα Χανιά με τέσσερις πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας.

Τους επιβάτες της Jet2 στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» καλωσόρισαν με κρητική μουσική και κέρασμα, εκπρόσωποι της Fraport Greece, της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων.

Ο γενικός διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece, Γιώργος Βήλος, σε δηλώσεις του τόνισε ότι: «καλωσορίζουμε την Jet2 στο αεροδρόμιο των Χανίων. Είναι μια σημαντική μέρα για τα Χανιά, διότι μια νέα αεροπορική εταιρεία θα συνδέσει το αεροδρόμιο των Χανίων με τέσσερις πόλεις της Βρετανίας: Το Μάντσεστερ, το Λιντς, το Μπέρμιγχαμ και το Λονδίνο, απ’ όπου είναι και η πρώτη πτήση που έχουμε σήμερα».

Σύμφωνα με τον κ. Βήλο, η Jet2 θα προσφέρει συνολικά 50.000 θέσεις το καλοκαίρι, αφίξεις και αναχωρήσεις.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων Μανώλης Γιαννούλης τόνισε: «καλωσορίζουμε την Jet2, μια πολύ σημαντική βρετανική εταιρεία, τόσο στο επίπεδο το αεροπορικό -η Jet2.com είναι μια πολύ σημαντική αεροπορική εταιρεία ταχέως αναπτυσσόμενη- αλλά και στο κομμάτι του tour operating, όπου πλέον είναι ο Νο2 “παίκτης” στην αγγλική αγορά. Είναι μια σημαντική εξέλιξη για τον τουρισμό του Νομού Χανίων, έχουμε προσπαθήσει τα τελευταία δύο χρόνια, είχαμε πολλές συνομιλίες προκειμένου να τους πείσουμε ότι τα Χανιά είναι ένας σωστός προορισμός να επενδύσουν….

Ευελπιστώ, τουλάχιστον αυτήν την ενημέρωση έχω, ότι οι πληρότητες θα είναι σημαντικές και πολύ υψηλές προκειμένου να δημιουργηθεί η βάση για μια ακόμη μεγαλύτερη συνεργασία τα επόμενα χρόνια. Γενικότερα θα έλεγα ότι είναι μια εξέλιξη που τον Νομό Χανίων τον ευνοεί».

Η Jet2 πουλάει θέσεις και σε ιδιώτες και σε άλλα γραφεία, επομένως είναι πιθανόν σύμφωνα με τον κ. Γιαννούλη και οι Χανιώτες να βρίσκουν θέσεις για τη Μεγάλη Βρετανία.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather