Μέχρι 31/3 η συμμόρφωση στα νέα δεδομένα για τα ρυμουλκούμενα και τους κοτσαδόρους

Μέχρι 31/3 η συμμόρφωση στα νέα δεδομένα για τα ρυμουλκούμενα και τους κοτσαδόρους

Παράταση για τις 31 Μαρτίου 2020 έχει πάρει η ημερομηνία εφαρμογής της υπουργικής απόφασης  που ορίζει με σαφήνεια το καθεστώς για τα τρέιλερ, τους κοτσαδόρους, τις μπαγκαζιέρες και γενικότερα για τα ρυμουλκούμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται δεύτερη παράταση και περισσότερες διευκρινήσεις αλλά και να ενημερωθούν οι αρμόδιοι φορείς.

Η σημαντικότερη αλλαγή είναι ότι πλέον όλα τα ρυμουλκούμενα θα θεωρούνται ξεχωριστά οχήματα και ως εκ τούτου θα πρέπει να διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας. Οι δε κοτσαδόροι θα πρέπει είτε να είναι αναδιπλούμενοι είτε αποσπώμενοι, ώστε στις περιπτώσεις που το αυτοκίνητο δεν έλκει ρυμουλκούμενο, αυτοί να μην προεξέχουν από τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου.

Τώρα οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να εκδώσουν άδειες κυκλοφορίας για τα τρέιλερ και έχουν το περιθώριο να το κάνουν μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου του 2020, ενώ τα προηγούμενα σημειώματα δεν θα ισχύουν. Στην υπουργική απόφαση περιγράφονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για να βγάλει κάποιο ρυμουλκούμενο άδεια, ενώ η απόφαση δεν ισχύει μόνο για τα καινούργια τρέιλερ, αλλά και για όσα έχουν ήδη στην κατοχή τους οι ιδιοκτήτες, ανεξαρτήτως της χώρας κατασκευής τους. Όσοι κυκλοφορούν με το αυτοκίνητό τους και έλκουν ρυμουλκούμενο, είναι αυτονόητο –και υποχρεωτικό- να έχουν μαζί τους και τις δύο άδειες.

Σε ό,τι αφορά τους κοτσαδόρους και τον έλεγχο στα ΚΤΕΟ, όταν πηγαίνει κάποιο αυτοκίνητο με μη αναδιπλούμενο ή μη αποσπώμενο κοτσαδόρο δεν θα περνάει τον έλεγχο, αλλά θα σημειώνεται ως σοβαρή έλλειψη και θα υποχρεούται να παρουσιαστεί για επανέλεγχο μέσα σε διάστημα ενός μηνός.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather