Μέτρα ελάφρυνσης επιχειρήσεων λόγω Covid–19, από τον Δήμο Χανίων

Μέτρα ελάφρυνσης επιχειρήσεων λόγω Covid–19, από τον Δήμο Χανίων

Ο Δήμος Χανίων προχωράει στην εφαρμογή μέτρων ελάφρυνσης προς τις επιχειρήσεις για τις οποίες έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, σύμφωνα με τις ΠΝΠ (Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου) που έχουν δημοσιευτεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Οικονομικών, Αλόγλου Αναστάσιου, η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων λαμβάνει τα παρακάτω μέτρα: «Όλοι οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έχουν διακόψει την δραστηριότητά τους με απόφαση της Κυβέρνησης και για όσο χρόνο διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω covid – 19 έχουν την δυνατότητα να αιτηθούν στον Δήμο Χανίων την απαλλαγή τους από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού υποβάλλοντας ηλεκτρονικό αίτημα. Παράλληλα γίνονται δεκτές και οι αιτήσεις για μείωση των ενοικίων κατά 40% σε όσους νοικιάζουν δημοτικά κτίρια.

Η διαδικασία απαιτεί την χρήση είτε των κωδικών taxisnet είτε κωδικών στο chania.gr και με λίγα «κλικ» οι δικαιούχοι έχουν την δυνατότητα να αιτηθούν την απαλλαγή τους από τα ανταποδοτικά τέλη ή την μείωση μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων δημοτικών κτιρίων, για όσο διάστημα διαρκεί η υποχρεωτική αναστολή της λειτουργίας τους λόγω των έκτακτων μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του COVID-19.

Πιο συγκεκριμένα, στην κεντρική σελίδα του Δήμου Χανίων (www.chania.gr) θα ακολουθείται ο σύνδεσμος (link) “e-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ”. Με την είσοδο στην πλατφόρμα οι δικαιούχοι επιλέγουν:

  • Απαλλαγή καταβολής Δημοτικών Τελών λόγω covid-19” για την αίτηση απαλλαγής από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού. Συμπληρώνοντε τα απαιτούμενα πεδία προκειμένου το αίτημα να υποβληθεί, να ενημερωθεί στη συνέχεια ο αντίστοιχος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας και να υπάρξει η απαλλαγή στους επόμενους λογαριασμούς.
  • Μείωση Ενοικίου επαγγελματικών μισθώσεων Δημοτικών Κτηρίων λόγω covid-19” για την αίτηση μείωσης ενοικίου κατά 40% σε όσους νοικιάζουν δημοτικά κτίρια, ώστε να υπάρξει η μείωση στα επόμενα μισθώματα.

Με την παραπάνω διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι αποφεύγουν να επισκεφθούν γραφεία κι υπηρεσίες μειώνοντας την έκθεσή τους στον κίνδυνο του κορωνοϊού και την συνολικότερη ταλαιπωρία τους. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων των δικαιούχων για την υπαγωγή στα μέτρα ορίζεται μέχρι και την Κυριακή 10 Μαΐου.

Η αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας απαιτεί συντονισμένες, γρήγορες και αποφασιστικές δράσεις. Ο Δήμος Χανίων στηρίζει έμπρακτα τις τοπικές επιχειρήσεις με στόχο να εξασφαλιστεί η ρευστότητά τους ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας και να ανακάμψει η τοπική οικονομία όσον το δυνατόν πιο γρήγορα.  

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather