Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Μέτρα για την προστασία της ωοτοκίας της Caretta-Caretta στον Βόρειο Άξονα

Μέτρα για την προστασία της ωοτοκίας της Caretta-Caretta στον Βόρειο Άξονα

 

Η  θαλάσσια χελώνα CarettaCaretta αποτελεί προστατευτέο είδος προτεραιότητας βάση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας. Για την διατήρηση του πληθυσμού της, η οποία έχει υποστεί σημαντική μείωση τα τελευταία χρόνια, προβλέπεται η λήψη μέτρων προστασίας στις περιοχές ωοτοκίας της που σχετίζονται με την απλή χρήση του αιγιαλού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη, για την περίοδο 1/5-30/9, που είναι η περίοδος ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας και της εκκόλαψης των φωλιών, σε όλη την παραλιακή ζώνη από το Σταλό έως το Κολυμπάρι έχουν εφαρμογή μέτρα όπως η αποφυγή ηχορύπανσης και φωτορύπανσης, το μάζεμα των ξαπλωστρών από την παραλία μετά την δύση του ηλίου, η μη κίνηση βαρέων οχημάτων κλπ.

Για περισσότερες διευκρινήσεις οι δραστηριότητες που προβαίνουν σε απλή χρήση αιγιαλού μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Χανίων στα τηλέφωνα 28213-45866, 28213-45813, 28213-45819, 28213-45840.

Μη τήρηση των μέτρων αυτών, η οποία θα διαπιστώνεται σε σχετικούς ελέγχους υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, θα συνεπάγεται την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x