Μάσκες για… γίγαντες μοίρασαν στα παιδιά. Πρακτικά κάνουν μόνο για ξεσκονόπανο

Μάσκες για... γίγαντες μοίρασαν στα παιδιά. Πρακτικά κάνουν μόνο για ξεσκονόπανο

Μάσκες για …γίγαντες χαρακτηρίζουν οι γονείς των μαθητών τόσο του Γυμνασίου και του Λυκείου, όσο και του Δημοτικού, τις υφασμάτινες μάσκες οι οποίες μοιράστηκαν χθες στα σχολεία όλης της χώρας, στο πλαίσιο της δωρεάν χορήγησής τους.

Όπως σημειώνουν όλοι οι γονείς, οι μάσκες είναι τεράστιες, διαστάσεων 12×22 εκατοστά και σε καμία περίπτωση δεν επιτελούν τον σκοπό για τον οποίο χορηγήθηκαν, που δεν είναι άλλος από την προστασία των παιδιών, καθώς δεν εφαρμόζουν σωστά στα πρόσωπά τους, όντας τόσο μεγάλες που όταν τεντωθούν καλύπτουν από τα φρύδια μέχρι και το καρύδι του λαιμού!

Η καφέ υφασμάτινη μάσκα που μοιράσθηκε χθες στα σχολεία, σε σύγκριση με μία κοινή χάρτινη μάσκα. Η διαφορά είναι τεράστια, και μεγαλώνει ακόμη περισσότερο όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από παιδιά.

Επιπλέον σε πολλά δημοτικά σχολεία, δόθηκαν στους μικρούς μαθητές οι ίδιες μάσκες που προορίζονταν για τα γυμνάσια και τα λύκεια, παρά το γεγονός ότι όπως είχε τονίσει η υπουργός Παιδείας, οι δωρεάν μάσκες για το δημοτικό θα έπρεπε να είναι μικρότερες, διαστάσεων 10×18 εκατοστά.

Απάντηση και διευκρινήσεις, για τις τεράστιες μάσκες, έδωσε η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας:

«Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών. Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου» ανέφερε ειδικότερα η ΓΓ Δημόσιας Υγείας σε ανακοίνωση της, καταλήγοντας ότι επαναδιατύπωσε ευκρινώς τις σωστές προδιαγραφές και θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος.

Διορθώνει την παραγγελία η ΚΕΔΕ

Η ΚΕΔΕ εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα των μασκών που διανεμήθηκαν στα σχολεία, στην οποία αναφέρει ότι «μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών, τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών, ζητήσαμε από τους αναδόχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή τους, επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα μας αποσταλούν από το Υπουργείο Υγείας. Με συνέπεια και υπευθυνότητα θα ολοκληρώσουμε μια προσπάθεια που στόχο έχει την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας από την εξάπλωση του COVID-19»

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το κόστος των μασκών, που θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι για αυτές τις μάσκες “αλεξίπτωτα”, ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια ευρώ… Προφανώς και ελάχιστοι μαθητές θα τις χρησιμοποιήσουν, σε αντίθεση με τους γονείς τους, οι οποίοι εξασφάλισαν ακόμη ένα …ξεσκονόπανο.

Τροφή για χιουμοριστικά σχόλια δίνουν οι τεράστιες μαθητικές μάσκες. Βέβαια δεν γελά κανείς με την σπατάλη των 6 εκατομμυρίων ευρώ για …ξεσκονόπανα

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather