Λύνεται το κτιριακό πρόβλημα των σχολείων Αγ.Μαρίνας, Παζινού και Περιβολίων

Λύνεται το κτιριακό πρόβλημα των σχολείων Αγ.Μαρίνας, Παζινού και Περιβολίων

Μια σημαντική εξέλιξη προέκυψε την Τρίτη (11/12) το πρωί και αφορούν τις κτιριακές εγκαταστάσεις Δημοτικών σχολείων σε περιαστικές περιοχές Δήμου Χανίων. Παρουσία του Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα υπογράφτηκε η σύμβαση που αφορά την έγκριση κτιριολογικού προγράμματος από το Υπουργείο Παιδείας για τα Δημοτικά Σχολεία Αγίας Μαρίνας, Περιβολίων και Παζινού που αποτελεί το απαραίτητο και καθοριστικό βήμα για οποιαδήποτε μελλοντική προσθήκη αιθούσων στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την ενίσχυση των συγκεκριμένων σχολείων με νέες αίθουσες, γεγονός που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής αλλά και των εκπαιδευτικών.

Μετά από τη δρομολόγηση των ΣΔΙΤ που εντάσσονται και επίκειται να δημιουργηθούν 8 νέες σχολικές μονάδες στο Δήμο Χανίων, με την έγκριση κτιριολογικού προγράμματος για τα Δημοτικά Σχολεία Αγίας Μαρίνας, Περιβολίων και Παζινού, συμπληρώνουμε όλες τις ανάγκες που έχουμε στο Δήμο μας και αφορούν εγκαταστάσεις σχολείων. Λύνουμε με σταθερούς ρυθμούς τα προβλήματα της σχολικής “στέγης” στα Χανιά και αυτό είναι κάτι το πρωτοποριακό”, δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Η συγκεκριμένη σύμβαση που υπογράφτηκε την Τρίτη (11/12) στο γραφείο του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα, παρόντων και των Αντιδημάρχων κκ. Σταύρου Φιωτάκη, Ελευθερίας Αλιφιεράκη, Αντώνη Βαρδάκη, Κυριάκου Καζάκου, του πρόεδρου της Δημοτικής Ενότητας Περιβολίων Πέτρου Μιχαηλίδης του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Κουτράκη, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, περιλαμβάνει την καταγραφή-αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης των συγκεκριμένων σχολείων, τη σύνταξη φακέλου με όλα τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται, την αρχιτεκτονική προμελέτη των νέων αιθουσών που χρειάζεται να δημιουργηθούν και όλα τα παραπάνω θα κατατεθούν στο Υπουργείο Παιδείας προς έγκριση.

Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για να λυθεί το μέγιστο πρόβλημα σχολικής “στέγης” στα Δημοτικά σχολεία Αγίας Μαρίνας, Περιβολίων και Παζινού,

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση