Λύματα από βλάβη αγωγού στην παραλία του Αγίου Ονουφρίου. Απαγορεύθηκε προσωρινά η κολύμβηση

Λύματα από βλάβη αγωγού στην παραλία του Αγίου Ονουφρίου. Απαγορεύθηκε προσωρινά η κολύμβηση

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) ανακοίνωσε σήμερα, ότι στις 7 το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιουνίου 2020, ειδοποιήθηκε από το κεντρικό λιμεναρχείο Χανίων, για υπερχείλιση λυμάτων σε ρέμα, που καταλήγει στην παραλία του Αγίου Ονουφρίου, της Δ.Ε. Ακρωτηρίου.

Στο σημείο μετέβη άμεσα ο ηλεκτρολόγος της επιχείρησης. Διαπίστωσε βλάβη στο καλώδιο της κεραίας κινητής τηλεφωνίας, που είναι εγκατεστημένη στο αντλιοστάσιο λυμάτων της περιοχής. Εξαιτίας της βλάβης ήταν αδύνατη η αποστολή σημάτων στον κεντρικό σταθμό ελέγχου που βρίσκεται στη δεξαμενή του Αγίου Ιωάννη.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, τρωκτικά έκοψαν το καλώδιο της κεραίας κινητής τηλεφωνίας, στην εξωτερική πλευρά του πίνακα, με αποτέλεσμα, να μην μπορούννα σταλούν μηνύματα, στο κεντρικό σύστημα ελέγχου.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε, και η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, για τον γρηγορότερο καθαρισμό του ρέματος και της παραλίας.

Σκοπός της επιχείρησης είναι, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και μετά από συνεχείς δειγματοληψίες, και μόλις οι μετρήσεις το επιτρέψουν, η παραλία να γίνει και πάλι προσβάσιμη στους πολίτες.

Ως τότε, έχουν τοποθετηθεί σημάνσεις απαγόρευσης κολύμβησης, οι οποίες θα αφαιρεθούν, μόλις αποκατασταθούν οι δείκτες καταλληλόλητας και επιτραπεί η κολύμβηση.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather