Λιμενικό Ταμείο: Πρόταση για χρηματοδότηση έργων στο λιμάνι της Σούδας

Λιμενικό Ταμείο: Πρόταση για χρηματοδότηση έργων στο λιμάνι της Σούδας

Πρόταση για χρηματοδότηση έργων στο λιμάνι της Σούδας, από το Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών στο πλαίσιο πρόσκλησης του Μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF) 2019, θα υποβάλει το Λιμενικό Ταμείο Χανίων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Δημήτρη Μπουντρογιάννη «στην πρόταση θα ενταχθούν μελέτες, οι οποίες θα συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό του λιμένα Σούδας, καθώς και στην προετοιμασία του λιμένα για απορρόφηση πόρων κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο».

Όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, «τα προτεινόμενα έργα θα αφορούν σε παρεμβάσεις που στοχεύουν στη καθιέρωση ενός βελτιστοποιημένου πλαισίου λειτουργίας του λιμένα και των πλοίων σε θέση αγκυροβολίας από ενεργειακή και περιβαλλοντική άποψη.

Τα νέα έργα θα αφορούν παρεμβάσεις στο δίκτυο φωτισμού, στο δίκτυο παροχών ρεύματος στα πλοία, εγκατάσταση συστήματος Διαχείρισης Ενέργειας το οποίο θα ελέγχει όλους τους καταναλωτές και τις πηγές ενέργειας εντός του λιμένα».
Η πρόταση του Λιμενικού Ταμείου υποβάλλεται μετά την τεχνική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα και διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να ενημερωθούν οι φορείς διαχείρισης των λιμένων που είναι ενταγμένοι στο εκτεταμένο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών για τη δυνατότητα χρηματοδότησης μελετών νέων έργων από τρέχουσα πρόσκληση του Μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF) 2019.
Στη συνάντηση συμμετείχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού της Εφαρμογής Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, ενώ το Λιμενικό Ταμείο Χανίων εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Δημήτρης Μπουντρογιάννης και η προϊσταμένη της τεχνικής υπηρεσίας Αρτεμισία Σκουμπάκη.

H πρόσκληση θα είναι ανοιχτή για την υποβολή προτάσεων έως το τέλος Απριλίου 2019 και ο συνολικός προϋπολογισμός σε έργα στο εκτεταμένο δίκτυο του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών ανέρχεται σε 65 εκατ. ευρώ.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather