Λιγότερη ταλαιπωρία για χιλιάδες νεφροπαθείς από την 1η Οκτωβρίου

Λιγότερη ταλαιπωρία για χιλιάδες νεφροπαθείς από την 1η Οκτωβρίου

Λιγότερη ταλαιπωρία για χιλιάδες νεφροπαθείς, αλλά και όσους δικαιούνται αποζημίωση για μετακινήσεις, υπόσχεται νέα υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, για την διαχείριση των οδοιπορικών, που τέθηκε σε λειτουργία.

Συγκεκριμένα, οι ασθενείς δεν θα χρειάζεται να προσκομίζουν οι ίδιοι τα απαραίτητα έγγραφα και στοιχεία για την αποζημίωση οδοιπορικών για τη μετακίνησή τους για αιμοκάθαρση, γλυτώνοντας επιπλέον ταλαιπωρία.

Η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά από την κλινική αιμοκάθαρσης, με την έγκριση του ασφαλισμένου.

Η εφαρμογή περιλαμβάνεται στον «ασφαλιστικό φάκελο» του ασθενούς και θα λειτουργεί ως εξής:

• Για όσους υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή χρόνια θεραπεία σε ιδιωτική μονάδα, τα στοιχεία θεραπείας του ασθενούς θα περνούν στο σύστημα οι υπεύθυνοι της μονάδας.

• Με δεδομένο ότι η διεύθυνση κατοικίας του ασφαλισμένου και του ιδιωτικού κέντρου είναι καταχωρημένες στο σύστημα, θα γίνεται αυτόματη εκτίμηση του κόστους μετακίνησης αμέσως μόλις υποβληθούν τα στοιχεία της εκάστοτε θεραπείας.

• Τα στοιχεία κάθε συνεδρίας θα καταχωρεί στον «ασφαλιστικό φάκελο» του ασθενούς προσωπικό των ιδιωτικών κέντρων ή κλινικών.

Τη διαδικασία μπορεί φυσικά να εκτελεί και ο ίδιος ο ασφαλισμένος ηλεκτρονικά, αλλά στόχος είναι η μείωση της συμμετοχής των ασθενών σε γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Υπολογίζεται ότι οι αιμοκαθαιρόμενοι αλλά και όσοι αιτούνται δαπανών μετακινήσεων, που εκτός από τις αποστάσεις που διανύουν για την αιμοκάθαρση ή τη θεραπεία τους, πρέπει να μεταβαίνουν και στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ για να υποβάλλουν τα απαραίτητα έγγραφα για να αποζημιωθούν τα έξοδα μετακίνησης, υπερβαίνουν τους 10 χιλιάδες.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση