Λαϊκή αγορά και στο Ακρωτήρι από το Σάββατο 17/10

Λαϊκή αγορά και στο Ακρωτήρι από το Σάββατο 17/10

Από τον Δήμο Χανίων ανακοινώθηκε ότι, έπειτα από τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Δημαρχείο, μεταξύ του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, του Αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης, Γιάννη Νικηφοράκη, και εκπροσώπων των παραγωγών και των εμπόρων λαϊκών αγορών, συμφωνήθηκε η έκτακτη λειτουργία δύο παράλληλων λαϊκών αγορών στο Δήμο Χανίων. Η απόφαση ελήφθη έπειτα και από τη σχετική θετική γνωμοδότηση του Γ.Γ. Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή, Π. Σταμπουλίδη.

Ακολούθως, θα λειτουργήσει η λαϊκή αγορά σε τμήμα (400 μέτρα) της οδού Ακρωτηρίου της Τοπικής Κοινότητας Κουνουπιδιανών της Δ.Ε. Ακρωτηρίου μόνο για την ημέρα του Σαββάτου, από τις 07.30 έως τις 15.30, παράλληλα με την καθιερωμένη λαϊκή αγορά στην οδό Μίνωος της Δ.Ε. Χανίων, που λειτουργεί την ίδια ημέρα κατά τις ίδιες ώρες. Η ισχύς της απόφασης έχει διάρκεια ενός μηνός, με δυνατότητα επέκτασης, έπειτα από ενημέρωση της Γ.Γ. Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή.

Επισημαίνεται ότι η λειτουργία της λαϊκής αγοράς για τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο θα γίνεται με τη συμμετοχή των πωλητών σε ποσοστό 50% ανά κατηγορία, ενώ τη Δευτέρα η λειτουργία της λαϊκής θα γίνεται με τη συμμετοχή του συνόλου των πωλητών.

Για όλες τις ημέρες λειτουργίας της λαϊκής αγοράς η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων ορίζεται στα 3 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό από αντικείμενα, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους (πωλητές / καταναλωτές / κοινό).

Σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γ. Νικηφοράκης, επισημαίνει ότι στόχος της απόφασης της δημοτικής αρχής, που ελήφθη σε συμφωνία με τους εκπροσώπους των λαϊκών αγορών του Δήμου, ήταν η αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του COVID – 19, η δραστηριοποίηση όλων των παραγωγών και των εμπόρων, καθώς και η εξυπηρέτηση των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather