Λαμπερή επιδερμίδα: Με ποιες θεραπείες θα την αποκτήσετε

Λαμπερή επιδερμίδα: Με ποιες θεραπείες θα την αποκτήσετε

Οι επισκέψεις στα κομμωτήρια, στα κέντρα αισθητικής, σε πλαστικούς και σε δερματολόγους, ενόψει της δεύτερης καθολικής απαγόρευσης, κατέδειξαν με τον πιο έκδηλο τρόπο πως η ανάγκη για μια περιποιημένη εμφάνιση είναι σημαντική για τους περισσότερους από εμάς.

Έτσι κι αλλιώς η τακτική φροντίδα της επιδερμίδας είναι απαραίτητη, εάν επιθυμούμε να έχουμε ένα πρόσωπο που να ακτινοβολεί υγεία, φρεσκάδα και ομορφιά. Και με την πρόοδο στον τομέα της ομορφιάς και τα νέα «όπλα», που έχουν οι ειδικοί επιστήμονες στα χέρια τους, είναι, πλέον, στο χέρι μας να καθυστερήσουμε τη φθορά, που, αναπόφευκτα, αφήνει ο χρόνος.

Όπως μας λέει ο κ. Απόστολος Γαϊτάνης, Πλαστικός Χειρουργός, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, (www.agaitanis.gr), το… «σχέδιο διάσωσης» της επιδερμίδας περιλαμβάνει θεραπείες, που φέρουν πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα.

«Οι θεραπείες, που ακολουθούν, είναι οι πιο αποτελεσματικές και σύγχρονες που «παγώνουν» τον χρόνο».

Ανανέωση και ανάπλαση προσώπου με λέιζερ Pixel

H δράση του Pixel βασίζεται στην εξάχνωση των ιστών, που έχουν υποστεί ζημιά και την αφαίρεση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος. Επιπλέον διεγείρει την ανάπτυξη κολλαγόνου, βοηθά να απαλύνουμε τις λεπτές γραμμές (ρυτίδες) και να απομακρύνουμε δυσχρωμίες και πανάδες.

Το laser “χαρτογραφεί” την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα, αποτελούμενο από πολλά μικρά τμήματα (pixels) και στοχεύει αυτά που παρουσιάζουν ένδειξη προβλήματος.

Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου μισή ώρα, ενώ η θεραπεία είναι εντελώς ανώδυνη. Η ένταση της συσκευής είναι απόλυτα ελεγχόμενη και η θεραπεία μπορεί να γίνει πιο βαθιά ή πιο επιφανειακή, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος. Συνήθως χρειάζονται 3 επαναλήψεις με μεσοδιάστημα 3-4 εβδομάδων. Απαραίτητη προϋπόθεση, βέβαια, σε κάθε περίπτωση, είναι η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο μετά την εφαρμογή της θεραπείας και φυσικά η χρήση αντιηλιακού στο πρόσωπο.

Βαθιά ενυδάτωση με ενέσιμη μεσοθεραπεία

Η  μεσοθεραπεία είναι η ιδανική θεραπεία για ενυδάτωση, καθώς μεταφέρει κάτω από την επιδερμίδα πολύτιμες ουσίες (υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και αντιοξειδωτικούς παράγοντες), οι οποίες ενισχύουν τα υδατικά συστατικά της επιδερμίδας, συγκρατούν το νερό και διατηρούν το δέρμα φρέσκο, λείο, λαμπερό, ενυδατωμένο και αναζωογονημένο.

«Η εφαρμογή γίνεται με σύριγγες, που έχουν μια πολύ μικρή και λεπτή βελόνα, ώστε τα συστατικά να εισχωρούν καλύτερα στο δέρμα και να έχουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα. Αποτελεί μια εντελώς ανώδυνη μέθοδο και τα πολυβιταμινούχα σκευάσματα – φαρμακευτικές ουσίες που χρησιμοποιούνται – είναι απόλυτα ασφαλή», διαβεβαιώνει ο κ. Γαϊτάνης.

Η θεραπεία διαρκεί περίπου μισή ώρα. Το δέρμα ενυδατώνεται και βελτιώνεται ο τόνος και η ελαστικότητά του. Το αποτέλεσμα έχει διάρκεια 3-4 μήνες και είναι εμφανές έως και έναν χρόνο μετά την θεραπεία, οπότε και συνιστάται επανάληψη της εφαρμογής. Μπορεί κατά την εφαρμογή να παρουσιαστεί ένας ήπιος ερεθισμός, ο οποίος όμως υποχωρεί σε 2-3 ημέρες.

Νήματα για ανόρθωση

Τα νήματα PDO είναι, επίσης, μια πολύ δραστική θεραπεία, που μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο και στον λαιμό. Πρόκειται για μια μορφή ενέσιμου lifting κατευθυνόμενης κολλαγονογένεσης.

«Κατά τη θεραπεία γίνεται ένθεση βιοαπορροφήσιμων νημάτων PDO (υποδερμικά) κι έτσι ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες, για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα την αναζωογόνηση του δέρματος», εξηγεί ο Πλαστικός Χειρουργός.

Η θεραπεία με νήματα είναι σύντομης διάρκειας, δεν αφήνει τομές ή ουλές, δεν χρειάζεται νοσηλεία και το αποτέλεσμα είναι άμεσο και έχει διάρκεια. Επίσης το υλικό που χρησιμοποιείται είναι πλήρως απορροφήσιμο και απόλυτα ασφαλές.

Σβήσιμο ρυτίδων με fillers νέας γενιάς

Πολλά έχουν γραφτεί για τα fillers νέας γενιάς, τα οποία χαρίζουν φυσικό αποτέλεσμα lifting προσώπου, αν και χωρίς νυστέρι.

Ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί υαλουρονικό οξύ σε ενέσιμη μορφή, το οποίο γεμίζει επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο και δίνει όγκο στα χείλη, στα ζυγωματικά και στα βαθουλωμένα μάγουλα.

Εγχύεται με ένεση στην περιοχή των ρυτίδων, καλύπτοντας τα κενά που αφήνει ο χρόνος. Το αποτέλεσμα, που προσφέρει το υαλουρονικό οξύ, υποχωρεί σταδιακά μετά από έξι έως δώδεκα μήνες, οπότε και θα χρειαστεί επανάληψη της εφαρμογής.

Ραδιοσυχνότητες RF για σύσφιξη

Οι ραδιοσυχνότητες έχουν στόχο τη λείανση και τη σμίλευση του χαλαρωμένου δέρματος. Τα αποτελέσματα της μεθόδου προκύπτουν από τη θερμότητα, που διαχέεται στους ιστούς, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των λιποκυττάρων, ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου. Έτσι βελτιώνεται η ποιότητα του δέρματος και επιτυγχάνεται η βελτίωση της κυκλοφορίας και σύσφιξη.

Συνήθως για το πρόσωπο χρειάζονται συνολικά περίπου τέσσερις συνεδρίες (ανάλογα το βαθμό του προβλήματος), οι οποίες επαναλαμβάνονται περίπου κάθε δέκα ημέρες.

«Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, αλλά επέρχεται περισσότερη βελτίωση και κατά τους 3-4 πρώτους μήνες μετά την εφαρμογή», καταλήγει ο κ. Απόστολος Γαϊτάνης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather