Απόκριες 2020: Ματαίωση όλων των εκδηλώσεων του τριημέρου σε Κίσαμο, Καλύβες και Χανιά

Απόκριες 2020: Ματαίωση όλων των εκδηλώσεων του τριημέρου σε Κίσαμο, Καλύβες και Χανιά

Ματαιώθηκαν όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με την απόφαση των υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, λόγω του κορωνοϊού που έπληξε και τη χώρα μας. Στα Χανιά ήταν προγραμματισμένο να γίνουν πολλές αποκριάτικες εκδηλώσεις και εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα, οι οποίες, η μία μετά την άλλη ματαιώνονται.

Ο Δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Άλκηστη Ξηρουχάκη ανακοίνωσαν ότι δυστυχώς ματαιώνονται όλες οι προγραμματισμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κισσάμου από τις 29/2/2020 έως και 2/3/2020, στις οποίες περιλαμβάνεται και το καθιερωμένο Κισαμίτικο καρναβάλι που θα γινόταν την Κυριακή.

Και ο δήμος Χανίων ανακοίνωσε την ματαίωση όλων των αποκριάτικων εκδηλώσεων του τριημέρου. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Σύμφωνα με την κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών, ματαιώνονται όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει ή συνδιοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ από την Παρασκευή 28/02/2020 έως και την Καθαρή Δευτέρα 02/03/2020, λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας.

Την ίδια ώρα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις  συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου, το οποίο μετά από την εισήγηση του Δημάρχου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, αποφάσισε ομόφωνα την ματαίωση όλων των εκδηλώσεων του τριημέρου, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Καθαρής Δευτέρας.

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather