Κλιμάκιο του ΟΠΕΚΕΠΕ συναντήθηκε με φορείς της Κρήτης

Κλιμάκιο του ΟΠΕΚΕΠΕ συναντήθηκε με φορείς της Κρήτης

Με γνώμονα το συμφέρον των αγροτών και των κτηνοτρόφων του νησιού και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, «η Περιφέρεια Κρήτης διατηρεί μια εξαίρετη συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ επί σειρά ετών», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με αφορμή τη συνάντηση που είχε με το Προεδρείο του Οργανισμού, το οποίο ξεκίνησε την Δευτέρα από την Κρήτη τις επαφές του με τις τοπικές αρχές και τους φορείς του πρωτογενή τομέα στη χώρα.

«Πάντα όσα προβλήματα υπάρχουν τα συζητούμε με τον Πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ», τόνισε ο Περιφερειάρχης, σημειώνοντας πως με τον τρόπο αυτό βρίσκονται «οι καλύτερες λύσεις προς όφελος των ανθρώπων που τα αντιμετωπίζουν». Αναφερόμενος στη σημασία της επίσκεψης και τη συνεργασία με την Διοίκηση του Οργανισμού ο Περιφερειάρχης ανέφερε πως συζητήθηκαν παρά πολλά θέματα και εξέφρασε την πεποίθηση «πως με την συνεργασία που έχει διαμορφωθεί προσδοκούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα για το νησί μας», ακόμα και για τα προβλήματα που παρουσιάζουν μεγάλη δυσκολία αλλά πρέπει να λυθούν.

Το κλιμάκιο του ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκίνησε τις επαφές του με τους τοπικούς φορείς από την Κρήτη και θ’ ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις ανά περιφέρεια της χώρας, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Αθανάσιος Καπρέλης εξηγώντας πως στο επίκεντρο είναι το υφιστάμενο πλαίσιο συνεργασίας και ο σχεδιασμός των μελλοντικών δράσεων, ανάμεσα στον Οργανισμό τις Περιφέρειες και τον κόσμο της αγροτιάς.

Αναφορικά με την Κρήτη έκανε λόγο για την πολύ καλή συνεργασία του Οργανισμού με την Περιφέρεια ενώ υπογράμμισε πως και στις συναντήσεις με τους κτηνοτρόφους ο στόχος είναι να επιβεβαιωθεί το καλό κλίμα συνεργασίας.

Παράλληλα στην ατζέντα των συζητήσεων μπαίνει και το θέμα των προβλέψεων του νέου αγροτικού κανονισμού και όσα συζητούνται στον ευρωπαϊκό χώρο αναφορικά με τον πρωτογενή τομέα. «Θέλουμε να μιλήσουμε για καθημερινά θέματα συνεργασίας με τις Υπηρεσίες και τους κτηνοτρόφους, αλλά και να κάνουμε μια συζήτηση για το νέο κανονισμό που αφορά τη νέα περίοδο και ενδιαφέρει όλους τους παραγωγούς», ανέφερε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Αποστολάκης. Για το σκοπό αυτό πρόκειται να διοργανωθούν στο μέλλον σε συνεργασία με την Περιφέρεια ενημερωτικές συναντήσεις.

Σε δηλώσεις του ο κρητικός αντιπρόεδρος του Οργανισμού, υπογράμμισε πως η Περιφέρεια Κρήτης είναι ο βασικός συνεργάτης του ΟΠΕΚΕΠΕ σε παρά πολλά μέτρα που αφορούν κοινοτικές επιδοτήσεις και πως ο Οργανισμός προσδοκά στην περαιτέρω συνέχιση και εμβάθυνση της συνεργασίας αυτής.

Στη συνάντηση του προεδρείου του ΟΠΕΚΕΠΕ με τον Περιφερειάρχη, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Μανόλης Χνάρης και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Καλογερής. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Επικεφαλής του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη Κώστας Αλεξόπουλος.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.