Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Κλιμάκιο του ΕΩ+ΒΕΧ διερευνά την προοπτική open mall στα Νέα Καταστήματα

Κλιμάκιο του ΕΩ+ΒΕΧ διερευνά την προοπτική open mall στα Νέα Καταστήματα

 

Το κατ’ αρχήν ενδιαφέρον των καταστηματαρχών, της πλατείας 1866 και των οδών Κόρακα, Κριάρη και Κορκίδη για την δημιουργία «Ανοικτού κέντρου εμπορίου» θα καταγράψει εντός των ημερών κλιμάκιο του Επιμελητηρίου που θα επισκεφθεί τους επιχειρηματίες της περιοχής.
Όπως αποφασίστηκε στη δεύτερη κατά σειρά συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Δημαρχείο Χανίων για τα «open mall» στο πλαίσιο της επίσκεψης:
Θα ενημερωθούν οι καταστηματάρχες για την πρόθεση του Δήμου Χανίων και του Επιμελητηρίου, να ενταχθεί η περιοχή που δραστηριοποιούνται, στο πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης, Open Mall.
Θα καταγράφει το κατ’ αρχήν ενδιαφέρον των καταστηματαρχών να ενταχθούν στο πρόγραμμα και θα γίνει αναλυτική καταγραφή των επιχειρήσεων, με χρήσιμα για το πρόγραμμα, στοιχεία.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γύρω από την Πλατεία 1866 προτίθεται να υποβάλλει πρόταση για τη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί σε ποσοστό 100% από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ 2014-2020.
Η πρόταση που θα υποβληθεί θα περιλαμβάνει δράσεις τόσο για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, όσο και των προσόψεων των επιχειρήσεων της περιοχής, με στόχο να αναδειχθεί η εμπορική ταυτότητα, η ελκυστικότητα και η επιχειρηματικότητά της περιοχής παρέμβασης.
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Ελπίδα Τσιτσιρίδη, οι Συνεργάτες του Δημάρχου κκ Μπολώτης και Λίτος, ο Μελετητής / Σύμβουλος κ. Νίκος Δρακωνάκης (υπεύθυνος για την σύνταξη της πρότασης που θα κατατεθεί) και η συνεργάτιδα του, κ. Μερκουλίδου, στελέχη του Δήμου Χανίων, και από πλευράς ΕΒΕΧ, ο υπεύθυνος Συμβουλευτικής επιχειρήσεων και μέλος της ΔΕ του φορέα Δημήτρης Μουντάκης.
Να σημειωθεί ότι το κόστος της κάθε επιχείρησης που θα συμμετάσχει είναι μηδενικό.

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x