Κλειστή από σήμερα η Ηρώων Πολυτεχνείου. Πως θα διεξάγεται η κυκλοφορία

Κλειστή από σήμερα η Ηρώων Πολυτεχνείου. Πως θα διεξάγεται η κυκλοφορία

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου και ως εκ τούτου απαγορεύεται η κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων επί της συγκεκριμένης οδού, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΔΕΥΑΧ που έχει αναλάβει την επίβλεψη του έργου.

Αναλυτικότερα από σήμερα Τρίτη 30/07/2019 θα πραγματοποιούνται εργασίες προετοιμασίας του υπό ασφαλτόστρωση οδοστρώματος της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου και συγκεκριμένα του ρεύματος με κατεύθυνση από την  οδό Ελευθερίου Βενιζέλου προς την Πλατεία Ελευθερίας (Δικαστηρίων). Οι εργασίες εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν από 3-4 ημέρες μέχρι και την ολοκλήρωση της τελικής ασφαλτόστρωσης.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του ενός ρεύματος κυκλοφορίας, θα αρχίσουν οι εργασίες στο ρεύμα καθόδου από την πλατεία Ελευθερίας προς την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, οι οποίες επίσης θα διαρκέσουν από 3-4 ημέρες.

Στο διάστημα αυτό θα απαγορεύεται η κυκλοφορία, στάση και στάθμευση στα αντίστοιχα ρεύματα κυκλοφορίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των αυτοκινήτων να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους εναλλακτικές διαδρομές, για την αποφυγή του εκάστοτε κλειστού ρεύματος της οδού και αν είναι δυνατόν πριν την προσέλευση στη διασταύρωση της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου με την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, προς αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Θα τηρηθεί η προβλεπόμενη σήμανση και για τη βοήθεια ρύθμισης της κυκλοφορίας, θα διατεθεί από τον ανάδοχο το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό.

Οχήματα έκτακτης ανάγκης (Πυροσβεστικά, Ασθενοφόρα, Αστυνομικά) θα διέρχονται κανονικά όποτε χρειαστεί.

Οι συγκεκριμένες εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος αποτελούν τμήμα του μεγαλύτερου έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΟΔΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΩΝ ΤΟΜΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Χ.», η σύμβαση του οποίου υπεγράφη τον περασμένο Απρίλιο του 2019 και προβλέπει την αποκατάσταση φθορών ασφαλτικών καταστρωμάτων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χανίων. Ο προϋπολογισμός του έργου που έχει χρονοδιάγραμμα 16 μήνες (θα διαρκέσει δηλαδή όλο το υπόλοιπο διάστημα του 2019 και όλο σχεδόν το έτος 2020), ανήλθε στο ποσόν των 3.625.000 ευρώ και με την έκπτωση περίπου 1,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση είναι από ιδίους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Σε περίπτωση που οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα, η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται κανονικά.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ζητά την κατανόηση τόσο των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, όσο και των οδηγών για τις οχλήσεις που θα υπάρξουν το αντίστοιχο διάστημα, όμως για λόγους ασφαλείας των διερχομένων αλλά των εργαζομένων κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου, επιβάλλεται η τήρηση της σχετικής απαγόρευσης και ρύθμισης της κυκλοφορίας.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather