Κλειδώνουν στις 13 Οκτωβρίου 2019 οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Κλειδώνουν στις 13 Οκτωβρίου 2019 οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή από το υπουργείο Εσωτερικών το πολυνομοσχέδιο μεταρρύθμισης του Καλλικράτη, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί η ψήφιση του έως τις 15 Ιουλίου.

Στο ίδιο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται και ο προσδιορισμός της ημερομηνίας των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του 2019, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, θα είναι η 13η Οκτωβρίου.

Αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, τότε κλείνει το ενδεχόμενο διεξαγωγής όλων των εκλογών (περιφερειακές, δημοτικές, ευρωεκλογές, βουλευτικές) τον Μάιο του 2019 και παράλληλα αποκρυσταλλώνεται ένα εύρος χρόνου για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών ανάμεσα στις ευρωεκλογές του Μάιου του 2019 και του Οκτωβρίου του ίδιου έτους.

Επιπλέον, στο νομοσχέδιο είναι αρκετά πιθανόν (αλλά δεν έχει αποφασιστεί οριστικά) να ενταχθεί και η παρέμβαση για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και του (υπολοίπου) Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης έχει ανοιχτή επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα για όλους τους σχετικούς χειρισμούς, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο για τη συγκρότηση πολλών κομματιών του πολυνομοσχεδίου είχε ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών και πρόεδρος της ειδικής επιτροπής για τις αλλαγές στην αυτοδιοίκηση Κώστας Πουλάκης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση