Κλείνουν από σήμερα τα λογιστικά γραφεία στα Χανιά

Κλείνουν από σήμερα τα λογιστικά γραφεία στα Χανιά

Στα πλαίσια της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού και με γνώμονα την προστασία της υγείας των Λογιστών – Φοροτεχνικών, των υπαλλήλων και των πελατών τους αλλά και λόγω της αναγκαστικής μείωσης του προσωπικού που θα εργάζεται στα γραφεία λόγω της υποχρεωτικής τηλεργασίας, ο Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών Ν. Χανίων ανακοίνωσε ότι από σήμερα Τετάρτη 4 Νοεμβρίου τα Λογιστικά Γραφεία δεν θα είναι ανοικτά για τους πελάτες τους. Η εξυπηρέτηση των πελατών και των υπηρεσιών θα γίνεται μόνο τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά.

Σε ειδικές περιπτώσεις και κατόπιν τηλεφωνικής ή ηλεκτρονικής προσυνεννοήσεως,  θα μπορούν να υπάρξουν ραντεβού αλλά πάντα με την διασφάλιση των απαραιτήτων κανόνων ασφαλείας δηλαδή με την χρήση μάσκας τόσο του πελάτη όσο και του λογιστή. Δεδομένος και ο ουσιαστικός περιορισμός του πλήθους των συμμετεχόντων  στην συνάντηση.

Όπως εξηγεί στην σχετική ανακοίνωση ο σύλλογος Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων, η παραλαβή εγγράφων θα γίνονται στο γραφείο με παραλαβή στην πόρτα του γραφείου, χωρίς την είσοδο του πελάτη. Αμέσως μετά τα έγγραφα θα τοποθετούνται σε διαμορφωμένα κυτία και θα διατηρούνται σε συγκεκριμένο αποθηκευτικό χώρο για δύο ημέρες. Αμέσως μετά θα μπορούν να παραληφθούν από τον αρμόδια υπάλληλο προς επεξεργασία. Ο χώρος και το κυτίο θα απολυμαίνεται διαρκώς. Κατά την παραλαβή των εγγράφων στην πόρτα του λογιστικού γραφείου, θα ενημερώνεται ο λογιστής από τον πελάτη ή τον εκρπόσωπό του,  αν κάτι είναι επείγον ώστε να πράξει ο λογιστής τα δέοντα πάντα όμως με την απαραίτητη προσοχή.

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

“Συνάδελφοι, το επίπεδο επιστημονικότητας και επαγγελματισμού που διακρίνει τον κλάδο του Λογιστή – Φοροτεχνικού και το οποίο είναι ο λόγος που ο κλάδος κρατά στην πρώτη γραμμή, – μέσα σε απίστευτες δυσκολίες -, την διεκπεραίωση των υποστηρικτικών μέτρων προς όφελος των πελατών μας, θα πρέπει να επιδείξει όμοια στάση  και στην υγειονομική του συμπεριφορά τούτες τις δύσκολες ώρες, αναλογιζόμενοι ιδίως τους συναδέλφους και εργαζόμενους που ανήκουν στις υγειονομικά ευάλωτες ομάδες για τους οποίους ουδέν ενδιαφέρον έδειξε η Πολιτεία.

Προστατεύουμε τους γονείς και τα παιδιά μας, προστατεύουμε τους πολίτες. Γινόμαστε ευέλικτοι και πρακτικοί χωρίς να μειώσουμε την ποιότητα εξυπηρέτησης των πελατών μας. Καλή δύναμη σε όλους “

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather