Καμπάνια του “Ορίζοντα” την Κυριακή στην παραλία “Άμμος και ήλιος”

Καμπάνια του "Ορίζοντα" την Κυριακή στην παραλία "Άμμος και ήλιος"

Για δεύτερη χρονιά ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Beach Bar Restaurant ΑΜΜΟS & ΗΛΙΟS, εκπαιδευμένοι εθελοντές του «Ορίζοντα» θα βρίσκονται εκεί την Κυριακή 29 Ιουλίου από τις 3 το μεσημέρι για να ενημερώνουν το κοινό σχετικά με τη σημασία της Δωρεάς Μυελού των Οστών και να καταγράψουν όσους επιθυμούν να γίνουν υποψήφιοι δότες.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος «Ορίζοντας» δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας, με αποτέλεσμα να έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 6000 υποψήφιοι εθελοντές δότες και από αυτούς 10 να έχουν βρεθεί συμβατοί  και να έχουν δώσει μία δεύτερη ευκαιρία για ζωή σε κάποιον συνάνθρωπό μας.

Το ξέρεις ότι η λευχαιμία μπορεί να θεραπευτεί με μεταμόσχευση μυελού των οστών;;

Το ξέρεις ότι μία μέρα ΕΣΥ μπορεί να σώσεις μία ζωή;;

Μόνο το 30% των ασθενών βρίσκουν συμβατό δότη μέσα στην οικογένειά τους. Για τους υπόλοιπους θα πρέπει να αναζητηθεί μη συγγενής δότης. Συγκεκριμένα, στη χώρα μας από τους 200 περίπου ασθενείς που μεταμοσχεύονται ετησίως, οι περισσότεροι λαμβάνουν μόσχευμα από μη συγγενή εθελοντή δότη. Τα μοσχεύματα από εθελοντές δότες που παίρνουν οι Έλληνες ασθενείς, παιδιά και ενήλικες, προέρχονται στην πλειοψηφία τους από το εξωτερικό, διότι ο αριθμός των Ελλήνων εθελοντών δοτών είναι μικρός. Αυτό δεν οφείλεται σε αδιαφορία και σε έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά σε έλλειψη ενημέρωσης.

Ενημερώσου σωστά και διεύρυνε τον ορίζοντα….

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.