Κακοκαιρία “Ιανός”: Θα μας “επισκεφθεί” το Σαββατοκύριακο. Live η κίνηση του χαμηλού

Κακοκαιρία "Ιανός": Θα μας "επισκεφθεί" το Σαββατοκύριακο. Live η κίνηση του χαμηλού

Εν αναμονή του περάσματος του “Ιανού” και από την Κρήτη, βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές και οι πολίτες στην Κρήτη. Ευτυχώς φαίνεται ότι το κέντρο της οργανωμένης κακοκαιρίας περνά μακριά από το νησί, ωστόσο θα βιώσουμε και εμείς λίγη από την έντασή του, κυρίως το Σαββατοκύριακο, οπότε και προβλέπονται βροχές, ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, στο πέρασμα του το καλά οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται για την Παρασκευή να ενισχύσει κατά τόπους τους ανέμους, ενώ οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και οι καταιγίδες ενδεχομένως να προκαλέσουν αρκετά προβλήματα σε περιοχές της Πελοποννήσου καθώς και της ηπειρωτικής χώρας οι οποίες θα προσδιορισθούν καλύτερα με βάση την πορεία του συστήματος.

Το νησί μας αναμένεται να επηρεασθεί από την διέλευση του Βαρομετρικού χαμηλού,  με την κορύφωση της έντασης  των καιρικών φαινομένων να εκτιμάται από το Σάββατο το απόγευμα. Τα έντονα φαινόμενα προσδιορίζονται σε ισχυρές βροχές ή και καταιγίδες, πολύ ισχυρούς βόρειους ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Για σήμερα Παρασκευή αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές όμως, ήπιες, βροχοπτώσεις κατά τόπους κυρίως σε δυτικές και νότιες περιοχές της Κρήτης. Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά από ΝΔ έως και Νότιες διευθύνσεις με τις μεγαλύτερες εντάσεις των 5 -6 Μποφώρ να επηρεάζουν τις δυτικές περιοχές. Η θερμοκρασία παραμένει στα ίδια επίπεδα.

Το Σάββατο το πρωί διατηρείται σχεδόν το ίδιο σκηνικό αλλά από το μεσημέρι και μετά αναμένεται στροφή και ενίσχυση των Βορείων ανέμων, ενώ οι βροχές οι οποίες θα ξεκινήσουν αμέσως μετά θα είναι κατά τόπους ισχυρές και πιθανά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί σε χαμηλότερα επίπεδα προσαρμοσμένη πλέον στα επίπεδα του Φθινοπώρου.

Από την Κυριακή το πρωί αναμένεται σταδιακή υποχώρηση των καιρικών φαινομένων καθώς επίσης και σταδιακή εξασθένηση των Βορείων ανέμων και του υψηλού κυματισμού που θα σημειώνεται στο βόρειο παράκτιο μέτωπο του νησιού.

Δείτε τον χάρτη που δείχνει live την πορεία της κακοκαιρίας.

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather