Και οι ξενοδόχοι ζητούν την άρση των περιοριστικών μέτρων στα Χανιά

Και οι ξενοδόχοι ζητούν την άρση των περιοριστικών μέτρων στα Χανιά

Με επιστολή τους προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, οι ξενοδόχοι των Χανίων, ζητούν την άρση των περιοριστικών μέτρων που επεβλήθησαν στις 25 Αυγούστου, δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα κορωνοϊού στα Χανιά είναι από ελάχιστα έως μηδενικά. Η επιστολή είναι η ακόλουθη:

«Σε συνέχεια της ερώτησης που έχει κάνει ο βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης, η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων, σεβόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης όσον αφορά τη δημόσια υγεία λόγω του Covid-19, έστειλε επιστολή στους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Τουρισμού και Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, με θέμα τα ειδικά περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στο Ν. Χανίων.

Το γεγονός ότι η Κρήτη το 2019 δέχτηκε 4,4 εκατομμύρια επισκέπτες με απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό εκπροσωπώντας το 21% της συνολικής επιβατικής κίνησης της Ελλάδας, ότι ο Ν. Χανίων αλλά και όλη η Κρήτη παραμένει ένας πολύ θελκτικός προορισμός για επισκέπτες από τη βόρεια Ευρώπη για το μήνα Οκτώβριο (με πολλές φτηνές πτήσεις να υπάρχουν στη διάθεση των δυνητικών επιβατών) και δεδομένου ότι τα κρούσματα Covid-19 έχουν περιοριστεί αισθητά τις τελευταίες 20 μέρες, η Ένωση Ξενοδόχων ζητεί όπως επανεξεταστούν τα περιοριστικά μέτρα, το συντομότερο δυνατόν.

Με δεδομένη την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο είναι μια ευκαιρία να αποδείξουμε ότι η Κρήτη μπορεί να είναι ένας ασφαλής δωδεκάμηνος προορισμός».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather