Καθηγητές Ιατρικής: Δεν υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη, εδώ και τρεις εβδομάδες

Καθηγητές Ιατρικής: Δεν υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη, εδώ και τρεις εβδομάδες

Με το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι η Κρήτη θα βγει αλώβητη από τον κορωνοϊό, ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Νίκος Τζανάκης, ανέλυσε την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα στο νησί μας και την υπόλοιπη χώρα. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η Κρήτη είναι ελεύθερη κρούσματος εδώ και τρεις εβδομάδες, με τελευταίο ασθενή τον ναυτικό μέλος πληρώματος πλοίου της γραμμής.

Αυτό είπε είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο που ίσως επιτρέψει τη σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων σε διαφορετικές ταχύτητες απ΄ότι στην υπόλοιπη χώρα.Η Κρήτη είπε θα μπορούσε να είναι μια από τις περιοχές αυτές για να ξεκινήσει και η οικονομική ανάκαμψη.

Χρειάζεται όμως επεσήμανε μεγάλη προσοχή σε λιμάνια και αεροδρόμια αλλά και γενικότερα να μην εφησυχάζουμε και να τηρούμε και μετά την άρση των περιορισμών τους κανόνες υγιεινής που εφαρμόζουμε τώρα με ευλάβεια.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών του Πανεπιστήμιου Κρήτης, Αχιλλέας Γκίκας.“Η Κρήτη έχει μηδενίσει σε ότι αφορά στα κρούσματα του κορωνοιού”, ανέφερε προειδοποιώντας παράλληλα ότι ο πληθυσμός στο νησί, είναι πιο ευάλωτος, διότι δεν έχει έρθει σε επαφή με τον ιό και επομένως δεν έχει αναπτύξει αντισώματα.

Ο κ. Γκίκας τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός αλλά να συνεχιστεί η θωράκιση των νοσοκομείων στην περίπτωση που υπάρξει δεύτερο κύμα της επιδημίας το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Ο καθηγητής εκτίμησε ότι ο τουρισμός θα υποστεί μεγάλο πλήγμα, και συνέστησε καλή διαχείριση σε όσους ξένους έρθουν τους επόμενους μήνες προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία τους, όπως και του ντόπιου πληθυσμού.

Πηγή: ekriti.gr

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather