Κάλεσμα του δήμου Πλατανιά προς τους δημότες, να κόψουν τα ξερά χόρτα στις ιδιοκτησίες τους

Κάλεσμα του δήμου Πλατανιά προς τους δημότες, να κόψουν τα ξερά χόρτα στις ιδιοκτησίες τους

Από το Δήμο Πλατανιά γίνεται γνωστό ότι κατά τη διάρκεια αυτοψιών που διενέργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης – στο πλαίσιο καταγραφής των ζημιών από τις θεομηνίες του Φεβρουαρίου – διαπιστώθηκε κατά μήκος των επαρχιακών δρόμων, η ύπαρξη κλαδιών δέντρων που εισέρχονται στο κατάστρωμα του δρόμου και η τοποθέτηση περιφράξεων και αρδευτικών δικτύων εντός των τάφρων αυτών.

Ως εκ τούτου, η Περιφέρεια Κρήτης καλεί τους δημότες Πλατανιά να προχωρήσουν εντός 20 ημερών από τη δημοσίευση στον τοπικό τύπο, στην κοπή κλαδιών και την απομάκρυνση των περιφράξεων και των αρδευτικών δικτύων, διαφορετικά η Δ/νση τεχνικών έργων της Περιφ. Ενότητας Χανίων – ως αρμόδια για τη συντήρηση του επαρχιακού δικτύου – θα προχωρήσει στην κοπή και στην απομάκρυνση τους, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών αποκαταστάσεων ζημιών, χωρίς άλλη ειδοποίηση.

Τέλος, με το υπ. αρ. 117874/2019 έγγραφο της η Περιφέρεια Κρήτης γνωρίζει στους παρόδιους ιδιοκτήτες ότι η υποχρέωση της επιμέλειας για την κοπή κλαδιών και η απομάκρυνση των περιφράξεων και των αρδευτικών δικτύων από τις τάφρους των δρόμων, τους βαρύνει διαρκώς και ότι η διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών στους δρόμους και στις πλατείες τιμωρείται κατά το άρθρο 290 ΠΚ, ακόμη και αν τελέστηκε από αμέλεια.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather