Ισχυροί σύμμαχοι στο έργο του Ο.Α.Κ, η Περιφέρεια και η Π.Ε.Δ. Κρήτης

Ισχυροί σύμμαχοι στο έργο του Ο.Α.Κ, η Περιφέρεια και η Π.Ε.Δ. Κρήτης

Σειρά επαφών με  φορείς με τους οποίους συνεργάζεται ο Ο.Α.Κ. είχε την Τρίτη 26/06/2020 στο Ηράκλειο  ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης. Στην διάρκεια των επαφών αυτών, διαπιστώθηκε η πλήρης αναγνώριση της σημαντικότητας του ρόλου του «οργανισμού», στην αναπτυξιακή προοπτική του νησιού, καθώς και η ισχυρή στήριξη του, από τους φορείς με τους οποίους είχε σήμερα επαφές η διοίκηση του.

Αρχικά, ο κ. Παπαδογιάννης, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη με τον οποίον συζητήθηκε  η πορεία όλων των αναπτυξιακών έργων στο νησί τα οποία εκτελούνται με την συνεργασία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και της  Περιφέρειας Κρήτης. Στην διάρκεια της συνάντησης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. «ζήτησε την στήριξη και την στενή συνεργασία της περιφέρειας, για την εκπόνηση κοινών σχεδίων και δράσεων αλλά και την κοινή διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων που μπορούν να επιτευχθούν,  σε μια σειρά από σημαντικά έργα της Κρήτης». Από την πλευρά του ο κ. Αρναουτάκης, είπε χαρακτηριστικά ότι «θέλει τον Ο.Α.Κ. συμπαίκτη», υπογραμμίζοντας πως «έργα του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων στην Κρήτη, όπως είναι χαρακτηριστικά τα αυτά της οδικής ασφάλειας, πρέπει να  εκτελούνται από τον Ο.Α.Κ».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, κ. Γιώργος Αλεξάκης που εκπροσωπεί την Περιφέρεια στον «οργανισμό», τα Εκτελεστικά Μέλη του Δ.Σ. κύριοι  Θοδωρής Νίνος και Αντώνης Κουμπενάκης, καθώς και τα μέλη της διοίκησης, κ. Χαρά Τριαματάκη και Γιάννης Στριλιγκάς.

Ακολούθησε επίσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης και συνάντηση του κ. Παπαδογιάννη, με τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. κ. Γιάννη Κουράκη. Στη συνάντηση,  κυρίαρχο αναδείχθηκε το θέμα των συνεργασιών που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ του Ο.Α.Κ. και των Δήμων του νησιού, μέσω των «προγραμματικών συμβάσεων», για την εκτέλεση πολύ σημαντικών έργων, τα οποία οι «αδύναμοι» Ο.Τ.Α. με διαφορετικό τρόπο, δεν μπορούν να εκτελέσουν. Ιδιαίτερος λόγος έγινε ακόμη και για το θέμα του Βόρειου Οδικού Άξονα.  «Το να έχεις δίπλα σου την Π.Ε.Δ. , το πρωτοβάθμιο όργανο της Αυτοδιοίκησης, είναι πολύ σημαντικό.

Είναι επίσης μια ευτυχής συγκυρία με Κρητικό πρωθυπουργό να γίνουν πράγματα για την Κρήτη, για  να μπει το νησί  στον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας. Σε αυτή την προσπάθεια,  ο «οργανισμός» μπορεί να γίνει το αναπτυξιακό εργαλείο της Κρήτης» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδογιάννης.  Την πλήρη στήριξη της Π.Ε.Δ. Κρήτης στον «οργανισμό» εξέφρασε ο  κ. Κουράκης, εκδηλώνοντας παράλληλα το ενδιαφέρον του, για συμμετοχή στο διοικητικό σχήμα του Ο.Α.Κ. «Είμαι από τα ιδρυτικά μέλη του «οργανισμού», θα είμαι αρωγός στην διοίκηση, κι’  εκδηλώνω  το ενδιαφέρον μου να συμμετέχω και ο ίδιος στο Δ.Σ.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος ΕΣΔΑΚ Κρήτης, κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης.

Ακολούθησε  επίσκεψη του κ. Παπαδογιάννη στη Λότζια, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό. Στη συνάντηση , η οποία έγινε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα, τέθηκαν θέματα συνεργασίας, μεταξύ των δυο φορέων και των υπηρεσιών τους, ενώ αμφότεροι  δεσμεύθηκαν για νέα συνάντηση, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η οποία αυτή την φορά θα έχει συγκεκριμένα ατζέντα ως προς την θεματολογία της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. συμμετείχε ακόμη και σύσκεψη συνεργασίας για εσωτερικά ζητήματα του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, με την παρουσία στελεχών, διευθυντών και προσωπικού, στις εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ στο Ηράκλειο.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather