Ικανοποίηση Μαλανδράκη για τις εξαγγελίες Σπίρτζη, για την κατασκευή του ΒΟΑΚ

Ικανοποίηση Μαλανδράκη για τις εξαγγελίες Σπίρτζη, για την κατασκευή του ΒΟΑΚ

Με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη για την πορεία κατασκευής του ΒΟΑΚ, ο δήμος Πλατανιά εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Ο Δήμος Πλατανιά κατά τα προηγούμενα έτη και μετά  την εξαγγελία της Κυβέρνησης για την δημιουργία νέου σύγχρονου ΒΟΑΚ, είχε κάνει μια σειρά με τα υπ’ αριθμ.πρωτ: 1327/24-7-17,14069/4-8-17,18964/16-10-17 &20169/14-11-17, εγγράφων και  παρεμβάσεων, όπου   τεκμηρίωνε   την αναγκαιότητα  κατασκευή σύγχρονου αυτοκινητόδρομου,   τετράιχνου  με διαχωριστική νησίδα, για το τμήμα Χανιά _ Κίσσαμος.

Ο Κυκλοφοριακός φόρτος στη Δ.Κ. Πλατανιά, σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη του ΟΑΚ ήταν για  12.000 διελεύσεις την ημέρα, αποδεικνύοντας έτσι το πασιφανές για την αναγκαιότητα κατασκευής του συγκεκριμένου τμήματος.

Με ικανοποίηση ακούσαμε τις εξαγγελίες του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών κ. Σπίρτζη, περί επέκτασης του ΒΟΑΚ  για το τμήμα Χανιά – Καστέλι, ικανοποιώντας έτσι όχι το λαϊκό αίσθημα αλλά τις ανάγκες του κυκλοφοριακού φόρτου όπου σύμφωνα με την νεώτερη μελέτη του Υπουργείου Υποδομών, ο ανισόπεδος Κόμβος του Πλατανιά είναι ο τρίτος σε κυκλοφοριακό  φόρτο σε όλο το μήκος του ΒΟΑΚ.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο τρόπος  τον οποίο, ανακοίνωσε ο Υπουργός,  ότι θα κατασκευασθεί  το Τμήμα Χανιά _ Καστέλι ( Κισσάμου) ως κλειστός αυτοκινητόδρομος, με την ενεργοποίηση της ρήτρας  για πρόσθετα χιλιόμετρα μετά την ανάθεση της κατασκευής  του έργου στον ανάδοχο, να αποδειχθεί ότι είναι πιο ενδεδειγμένος και αποτελεσματικός για την κατασκευή του.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather