Ικανοποίηση για την μέχρι σήμερα πορεία της στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, από την Fraport

Ικανοποίηση για την μέχρι σήμερα πορεία της στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, από την Fraport

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των κατασκευαστικών εργασιών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται από τον Απρίλιο του 2017 η Fraport Greece εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλεξάντερ Τσινέλ, στο πλαίσιο του 7ου ετήσιου Airport Chief Executives’ Symposium «ACES – Athens», που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην εξέλιξη της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ο κ. Τσινέλ σημείωσε ότι υλοποιήθηκαν συντονισμένες ενέργειες για την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών, σημειώνοντας ότι οι πιο… σύντομες συζητήσεις διεξήχθησαν σε Μύκονο και Σαντορίνη, ενώ οι πιο… δύσκολες στα Χανιά, όπως επισημαίνεται σε ρεπορτάζ της

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η εξέλιξη του επενδυτικού πλάνου της Fraport Greece βρίσκεται στο 80%. Από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που έχει υπό τη διαχείρισή της η εταιρεία, τα 9 ολοκληρώθηκαν και απομένουν της Θεσσαλονίκης, της Μυκόνου, της Κω, της Σαντορίνης και της Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι η Fraport Greece είναι «με τα κλειδιά στο χέρι» για το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης (έχει κατασκευαστεί το νέο terminal, απομένει η… αδειοδότηση του δρόμου που οδηγεί στο αεροδρόμιο), ενώ τις αμέσως προσεχείς ημέρες εκτιμάται ότι θα λάβει το πιστοποιητικό ολοκλήρωσης του αεροδρομίου της Ρόδου.

Σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο της Fraport Greece, το οποίο ανέρχεται στα 415 εκατ. ευρώ, η εταιρεία καλείται έως το 2021 να έχει κατασκευάσει 5 νέους τερματικούς σταθμούς σε Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κω και Μυτιλήνη, επεκτείνει και ανακαινίσει 5 τερματικούς σταθμούς σε Άκτιο, Σκιάθο, Μύκονο, Σαντορίνη και Σάμο και αναμορφώσει 4 τερματικούς σταθμούς σε Ζάκυνθο, Καβάλα, Ρόδο και Χανιά.

Επίσης, η εταιρεία καλείται να προχωρήσει στην πλήρη ανακαίνιση όλων των διαδρόμων προσγείωσης – απογείωσης, αυξάνοντας παράλληλα κρίσιμες υποδομές και λειτουργίες, όπως σταθμούς check in από 213 σε 297 (+28%), σημεία ασφάλειας από 44 σε 84 (+47%), πύλες από 103 σε 147 (+30%) και πύλες στάθμευσης αεροσκαφών από 115 σε 150 (+23%) στο σύνολο των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που έχει στη διαχείρισή της.

Τέλος, σχετικά με την εξέλιξη της επιβατικής κίνησης στα 14 αεροδρόμια, στο διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, η αύξηση ανήλθε στο 1% (διακινήθηκαν 28,72 εκατ. επιβάτες) και των πτήσεων στο 0,9%, ενώ το cargo μειώθηκε 6,9%.

Πηγή: metaforespress.com.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather