Θωρακίζεται υγειονομικά η Κρήτη για να δεχθεί τον φετινό τουρισμό

Θωρακίζεται υγειονομικά η Κρήτη για να δεχθεί τον φετινό τουρισμό

Με περισσότερες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και ενίσχυση σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό προετοιμάζεται η Κρήτη για να δεχθεί όσους επισκέπτες την επιλέξουν ως τουριστικό προορισμό αυτό το καλοκαίρι, προκειμένου να αντιμετωπίζει περιστατικά κορωνοϊού, αν αυτά υπάρξουν το προσεχές διάστημα.

Όπως δήλωσε από τα Χανιά όπου βρέθηκε, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένη Μπορμπουδάκη, ήδη υπάρχει η δυνατότητα σε όλα τα νοσοκομεία του νησιού και διενέργειας τεστ, αλλά και νοσηλείας ύποπτου περιστατικού.

Σε ότι αφορά στις κλίνες ΜΕΘ μέχρι πρότινος το νησί διέθετε 45 κλίνες, και σε αυτές έχουν προστεθεί 15 ενώ σταδιακά αναμένεται να προστεθούν περισσότερες. Αυτός ο αριθμός, σύμφωνα με την κα Μπορμπουδάκη, μπορεί να υποστηρίξει την πανδημία και γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αύξηση κλινών.

Σε ότι αφορά στο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό όπως είπε η πρόεδρος της 7ης ΥΠΕ έχουν εγκριθεί περισσότερες από 600 θέσεις.

Σε ότι αφορά το ιατρικό προσωπικό έχουν εγκριθεί 92 θέσεις και έχουν στελεχώσει θέσεις σε δομές υγείας περισσότεροι από 45 γιατροί.

Η κα Μπορμπουδάκη τέλος τόνισε πως αυτό που χρειάζεται πλέον να είμαστε προσεκτικοί, να ακολουθούμε τις προφυλάξεις ατομικής υγιεινής, την χρήση μάσκας, να μην συγχρωτιζόμαστε, και να ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather