Θετική στον κορωνοϊό, νεαρή γυναίκα, υπάλληλος του δήμου Χανίων

Θετική στον κορωνοϊό, νεαρή γυναίκα, υπάλληλος του δήμου Χανίων

Μία 29χρονη γυναίκα, υπάλληλος του Δήμου Χανίων, είναι το ένα από τα τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη, σύμφωνα και με τον χάρτη κατανομής του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή γυναίκα είχε ταξιδέψει σε μέρος της Ελλάδας όπου καταγράφονται αρκετά κρούσματα προκειμένου να δώσει το παρών σε κοινωνική εκδήλωση.

Σήμερα, ο ΕΟΔΥ την ενημέρωσε ότι είναι θετική κι έτσι πλέον βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι της.

Από την πλευρά του ΕΟΔΥ έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών της ενώ η ίδια φέρεται να είναι ασυμπτωματική.

Να σημειωθεί ότι υπάλληλοι του Δήμου έχουν ήδη υποβληθεί σε τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται την Τρίτη.

H ανακοίνωση του Δήμου Χανίων:

Υπάλληλος του τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, επιστρέφοντας από ταξίδι εκτός Κρήτης, έχοντας βρεθεί σε περιβάλλον με διαπιστωμένο κρούσμα COVID-19, υποβλήθηκε αυτοβούλως σε τεστ διάγνωσης του ιού, όπου βγήκε θετικό.

Το επιβεβαιωμένο κρούσμα ακολουθώντας όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, παραμένει ασυμπτωματικό σε καραντίνα στην οικία του και έχει γίνει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του.

Όλοι οι εργαζόμενοι στο τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών υποβλήθηκαν σε διαγνωστικούς ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί η υγεία τους και να προληφθεί η μετάδοση του ιού.

Ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την διαχείριση των κρουσμάτων Covid-19, ο Δήμος Χανίων προέβη σε άμεση απολύμανση του χώρου που στεγάζονται οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, ενώ ήδη πραγματοποιείται προληπτικά η απολύμανση και στους υπόλοιπους χώρους του κτιρίου του Δημαρχείου.

Τέλος, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων θα παραμείνουν κλειστές για την Τρίτη 04/08/2020».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather