Θετικά τα μηνύματα για την Κρήτη από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου

Θετικά τα μηνύματα για την Κρήτη από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου

Ολοκληρώθηκε η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού World Travel Market 2018 του Λονδίνου που αποτελεί ετήσιο σημείο συνάντησης των εκπροσώπων της Διεθνούς Τουριστικής Αγοράς στην αρχή της περιόδου σύναψης συμφωνιών – προκρατήσεων (early booking).

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Κώτσογλου, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού, Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού, Νίκος Συριγωνάκης, ο προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Χανίων Μανώλης Βολικάκης, το στέλεχος  του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Χανίων, Τάσος Διαμαντάκης και η διπλωματούχος ξεναγός, Βάσω Κατσαντώνη.

Το περίπτερο της Κρήτης επισκέφτηκε μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών του εξωτερικού, ζητώντας πληροφορίες για το τουριστικό προϊόν του προορισμού, ενώ παράλληλα αξιοποιήθηκε στο έπακρο από στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων του νησιού για την πραγματοποίηση επαγγελματικών συναντήσεων. Πραγματοποιήθηκαν επίσης συναντήσεις που είχαν ζητήσει φορείς του εξωτερικού με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των διοργανωτών.

Οι πρώτες εντυπώσεις από τις προ-κρατήσεις δείχνουν και φέτος αύξηση του μεριδίου της Κρήτης, στοιχείο, όμως , που πρέπει να συνυπολογιστεί με μεγάλες αυξητικές τάσεις ανταγωνιστικών γειτονικών προορισμών.

Της ελληνικής αντιπροσωπείας που επισκέφθηκε την έκθεση, ηγήθηκε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία επισκέφτηκε το περίπτερο της Κρήτης. Το περίπτερο επισκέφθηκε και η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Το περίπτερο της Κρήτης επισκέφτηκαν και αρκετοί δημοσιογράφοι, τόσο μεμονωμένοι, όσο και σε οργανωμένη ομάδα που υλοποίησε το Γραφείο του ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου, δίδοντάς τους την ευκαιρία να επισκεφθούν όλους του Έλληνες συν-εκθέτες και να γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες του κάθε προορισμού.

Οι αιρετοί που συμμετείχαν στην εκπροσώπηση της Περιφέρειας Κρήτης, έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:

• Μιχάλης Βαμιεδάκης, εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού: «Στη φετινή World Travel Market καταγράφηκαν δύο δεδομένα: η καθιέρωση της Κρήτης και της Ελλάδας γενικότερα ως βασικοί παίχτες στο τουριστικό στερέωμα με μακρόπνοη προοπτική και η πολύ δυναμική επιστροφή των γειτόνων ανταγωνιστών μας για το επόμενο καλοκαίρι. Η Κρήτη σίγουρα βασίζεται στις δικές της δυνάμεις, χαράσσει τη δική της πορεία και έχει τις δικές της δεξαμενές επισκεπτών, ο συνδυασμός όμως τεσσάρων κατά σειρά επιτυχημένων σαιζόν σε συνδυασμό με τις πολύ ανταγωνιστικές προσφορές που παρουσιάζουν η Τουρκία και οι βόρειο-αφρικανικές χώρες, απαιτούν μεγάλη προσοχή. Μέχρι στιγμής η πορεία των κρατήσεων από Αγγλία, αλλά και άλλες χώρες, όπως Γερμανία, Γαλλία και Σκανδιναβία παρουσιάζει θετικό πρόσημο, είναι όμως αναμενόμενο κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι κρατήσεις προς την Ελλάδα να δεχτούν ισχυρές πιέσεις και ενδεχομένως δούμε μια επιβράδυνση. Παραμένω αισιόδοξος, αλλά θέλω να συστήσω σε όλους επαγρύπνηση. Για να γεμίσει και πάλι η Κρήτη χρονικά, ποσοτικά, και ποιοτικά θα πρέπει να αναζητήσουμε τα αίτια της μέχρι σήμερα επιτυχίας και να τα αναδείξουμε. Βασική αιτία ήταν η ανταγωνιστικότητα και αυτό χρειαζόμαστε. Ανταγωνιστικότητα δε σημαίνει χαμηλές τιμές, αλλά ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες σε λογική τιμή».

• Κυριάκος Κώτσογλου, αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: «Η Έκθεση του Λονδίνου, είναι μια πρώτη «ακτινογραφία» των τάσεων της επερχόμενης σαιζόν για την Κρήτη, την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι απόλυτα σαφές, ότι η Κρήτη για μια ακόμα φορά θα είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των Βρετανών επισκεπτών, με υψηλό προφίλ και πιστότητα. Παρόλα αυτά, είναι μια χρονιά που τόσο η Κρήτη, όσο και η Ελλάδα, όσο και άλλοι παραδοσιακοί Βρετανικοί προορισμοί της Μεσογείου, θα πρέπει να κάνουν μια μεγαλύτερη προσπάθεια να διατηρήσουν τους αριθμούς τους, κυρίως λόγω της πλήρους ανάκαμψής του ανταγωνισμού. Αυτό είναι κάτι που πάντα πρέπει να μας βρίσκει έτοιμους, όπως και η συνεχής βελτίωση των υποδομών και του τουριστικού μας προϊόντος. Η Κρήτη, όπως λέμε εμείς, είναι μια τουριστική ήπειρος και θα είναι πάντα ένας μαγικός προορισμός, όπως φάνηκε και από τους Δημοσιογράφους που μας ζήτησαν επίσκεψη και φιλοξενία, εντούτοις, η τουριστική μας αγορά πρέπει πάντα να προσαρμόζεται στις συνθήκες και να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις προκλήσεις».

• Νίκος Συριγωνάκης, εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού: «Η έκθεση αυτή του Λονδίνου ελπίζουμε να είναι προάγγελος, μιας ακόμα χρονιάς με ρεκόρ για τον Ελληνικό Τουρισμό συμβάλλοντας στην βελτίωση και την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας, γενικότερα».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση