Η Google ενεργοποιεί την αυτόματη διαγραφή δεδομένων τοποθεσίας και περιήγησης

Η Google ενεργοποιεί την αυτόματη διαγραφή δεδομένων τοποθεσίας και περιήγησης

Η Google ανακοίνωσε θα αρχίσει να σβήνει αυτόματα τα δεδομένα των χρηστών. Πρόκειται για τα δεδομένα τοποθεσίας, περιήγησης και ιστορικού αναζήτησης από τους λογαριασμούς τους έπειτα από 18 μήνες. Πριν, οι χρήστες έπρεπε να προεπιλέξουν ότι δεν θέλουν η Google να αποθηκεύει τα δεδομένα τους για απεριόριστο χρονικό διάστημα. Αυτή η αλλαγή επιτρέπει στην Google να κρατά πληροφορίες και να σας προτείνει διάφορα πράγματα με βάση τις προηγούμενες τοποθεσίες σας ή αναζητήσεις σας, αλλά δεν θα μπορεί να κρατήσει τα δεδομένα για χρόνια.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Sundar Pichai, η αλλαγή θα γίνει πρώτα στα iphone και έπειτα στα adroid κινητά. Όπως αναφέρει το CNBC, η Google θα προσφέρει επίσης πιο ενεργούς ελέγχους απορρήτου και θα βοηθήσει τους χρήστες να διαχειριστούν τις ρυθμίσεις απορρήτου τους. Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε βασικά στοιχεία ελέγχου του λογαριασμού Google μέσω αναζήτησης.

Επιπλέον, η Google διευκολύνει την πρόσβαση σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης σε επιλεγμένες εφαρμογές. Η λειτουργία σάς επιτρέπει να περιηγείστε ή να χρησιμοποιείτε εφαρμογές ιδιωτικά και η Google δεν θα αποθηκεύει το ιστορικό περιήγησής σας, τα cookie ή τα δεδομένα ιστότοπου. Στους Χάρτες Google, η Google δεν θα διατηρεί το ιστορικό του πού βρισκόσασταν όταν έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather