Η 9η Bienalle νέων Ελλήνων αρχιτεκτόνων τον Φεβρουάριο στο ΚΑΜ

Η 9η Bienalle νέων Ελλήνων αρχιτεκτόνων τον Φεβρουάριο στο ΚΑΜ

Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου παρουσιάζει την 9η Biennale Νέων Αρχτιτεκτόνων του Ελληνικό Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής από 16 Φεβρουαρίου – 7 Μαρτίου στον χώρο του Mεγάλου Aρσεναλιού.

Η Biennale αποτελεί ένα είδος περιοδικής απογραφής, η οποία στοχεύει στην ανθολόγηση της καλύτερης τρέχουσας παραγωγής των νέων δημιουργών. Μία Biennale όμως δεν καταγράφει μόνον τα πεπραγμένα μιας εποχής, αλλά προβάλλει ορισμένα έργα από ένα ευρύτερο σύνολο ως τα πλέον σημαντικά, αποτυπώνοντας το «στίγμα» της διετίας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η Biennale αποτελεί την έκφραση ενός σύγχρονου αρχιτεκτονικού «ύφους», από μία συγκεκριμένη οπτική γωνία.

Στη φετινή 9η Biennale, το Ε.Ι.Α. αποφάσισε, όπως είχε πράξει και παλαιότερα, να αναβαθμίσει τον ρόλο της επιτροπής επιλογής, προσκαλώντας τα μέλη της να προβληματιστούν πάνω στο υλικό που θα υποβληθεί και να επιλέξουν, ο καθένας ξεχωριστά, τα έργα που θεωρεί ως τα πλέον αξιόλογα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο επισκέπτης της έκθεσης θα μπορεί να ‘αναγνώσει’ αφενός τις επιλογές των κριτών και αφετέρου τα αιτιολογικά τους κείμενα.

Η πενταμελής επιτροπή αποτελείται από τον Πρόεδρο του Ε.Ι.Α., Ηλία Κωνσταντόπουλο και τους αρχιτέκτονες, Κωνσταντίνα Κάλφα, Θεώνη Ξάνθη, Πάνο Τσακόπουλο και Κώστα Τσιαμπάο.

Την επιμέλεια της μεταφοράς της έκθεσης στα Χανιά έχει αναλάβει ο αρχιτέκτονας Γιώργος Καλλιγέρης

Την επιμέλεια της προσαρμογής της έκθεσης στον χώρο του Mεγάλου Aρσεναλιού οι: επιτροπή αρχιτεκτονικής του ΔΣ της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, (Γιώργος Βαρουδάκης, Λευτέρης Βεργεράκης, Ζαχαρίας Πιστόπουλος, Δημήτρης Τσακαλάκης) και Γιώργος Καλλιγέρης.

Διάρκεια Έκθεσης: 16 Φεβρουαρίου 2019 – 7 Μαρτίου 2019

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Κυριακή 09.00 – 15.00  και  18.00 – 21.00

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather