Η Ρώσικη τουριστική αγορά ανακαλύπτει φέτος τα Χανιά

Η Ρώσικη τουριστική αγορά ανακαλύπτει φέτος τα Χανιά

Η Κρήτη αποτελεί – ως γνωστόν- έναν από τους κορυφαίους προορισμούς που μπαίνουν στο στόχαστρο των Ρώσων.

Φέτος όμως τα μηνύματα, είναι πολύ πιο αισιόδοξα για το νησί μας και ειδικά για τα Χανιά, τα οποία φαίνεται πως εχουν μπει στο πλάνο διακοπων πολλών επισκεπτών από τη συγκεκριμένη χώρα.

Οπως αναφέρει ο ο διευθυντής του Γραφείου ΕΟΤ Μόσχας, κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου μιλώντας στην ιστοσελίδα της ένωσης ρώσων τουρ οπερέιτορ, ATOR, έχει καταγραφεί αύξηση 20% στις προκρατήσεις για τις θερινές διακοπές των Ρώσων στην Ελλάδα, κατά το πρώτο 2μηνο του 2018, ανεβάζοντας τις προσδοκίες για πάνω από 1 εκατ. Ρώσους τουρίστες στη χώρα μας τη φετινή χρονιά.

Ετσι οι περισσότεροι ρώσοι τουρ οπερέιτορ έχουν αυξήσει τα πτητικά τους προγράμματα για Ελλάδα κατά 25-30%, αυξάνοντας κατά συνέπεια και τις αεροπορικές θέσεις.

Συμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, νέος προορισμός φέτος είναι τα Χανιά, ενώ έχει διευρυνθεί η χωρητικότητα θέσεων προς Κέρκυρα, Ρόδο, Κω και Καβάλα.

Μεγάλο ρόλο στην αύξηση αυτή έχει παίξει η προσπάθεια που γίνεται με τη visa μεγάλης διάρκειας, με την οποία ανταμείβονται οι Ρώσοι τουρίστες, αλλά και η τουριστική καμπάνια του ΕΟΤ στη Ρωσία ύψους 845.000 ευρώ.

Παράλληλα ο ΕΟΤ σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού προχωρούν σε μια σειρά από άλλες δράσεις, όπως πολιτιστικές εκδηλώσεις, με στόχο την περαιτέρω αύξηση των ροών από τη Ρωσία προς τη χώρα μας, αλλά με γνώμονα το χτίσιμο ακόμη πιο ισχυρών τουριστικών δεσμών.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση