Η Περιφέρεια Κρήτης ενδυναμώνει τις σχέσεις της με την Περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια της Ιταλίας

Η Περιφέρεια Κρήτης ενδυναμώνει τις σχέσεις της με την Περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια της Ιταλίας

Θέματα που αφορούν την συνεργασία στο πλαίσιο της Διαμεσογειακής Επιτροπής CRPM όπως επίσης η υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε στη Περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών-Διεθνών θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών θεμάτων κ. Μπιάνκι. Η συνάντηση έγινε σε συνεργασία με το Ελληνικό Προξενείο στη Μπολόνια στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS + θέμα : «Η Ευρώπη που αλλάζει» (πραγματοποιήθηκε στη Μπολόνια) και παρουσία της Προξένου Γεωργίας Λαμπράκη που προωθεί την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των δυο Περιφερειών.
Μάλιστα ο Γιώργος Αλεξάκης κάλεσε τον Ιταλό Αντιπεριφερειάρχη να επισκεφθεί την Κρήτη και να συνομιλήσει με όλους στους εμπλεκόμενους φορείς για θέματα συνεργασίας Περιφέρειας, Πανεπιστημίων, Ερευνητών, Επιχειρήσεων. Η Περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια διαθέτει 6 Πανεπιστήμια, πολλά ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις που συνεργάζονται και πολλαπλασιάζουν τη δυναμική τους.
Η επίσκεψη προγραμματίζεται για τον Ιανουάριο του 2019. Ειδικότερα ο καθηγητής κ. Μπιάνκι ενημέρωσε για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας του να διεκδικήσει και να υποδεχτεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κλιματικής Αλλαγής (μετά την αποχώρηση του από την Μεγάλη Βρετανία λόγω Brexit) και πως θα συνδυαστεί αυτό με τις τοπικές επιχειρήσεις, Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, καθώς η περιοχή διαθέτει εξειδίκευση στον τομέα των «Big data». Οι δυο Περιφέρειες θα επεξεργαστούν ένα Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) για την μελλοντική θεσμική πολυεπίπεδη συνεργασία τους στους τομείς των Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων, Επιχειρήσεων και Πολιτιστικών Θεμάτων.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση