Η Περιφέρεια θα εισπράξει 248 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες του χειμώνα

Η Περιφέρεια θα εισπράξει 248 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες του χειμώνα

Για πρώτη φορά η Κρήτη έχει μεγάλα ποσά για αποκατάσταση ζημιών από τις καιρικές συνθήκες τη φετινή χρόνια, δεδομένο στο οποίο επικέντρωσε την τοποθέτησή του ο Περιφερεριάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης  κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με αφορμή την τροποποίηση του προγράμματος έργων με στόχο την προσθήκη έργων και μελετών για την αποκατάσταση των ζημιών του περασμένου χειμώνα.

Τα κονδύλια που θα διατεθούν για τα έργα αποκατάστασης ρεμάτων, ποταμών και για τις υπόλοιπες ζημιές από τις καταστροφές στην Κρήτη, ανέρχονται στα 248 εκ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης σημειώνοντας πως είναι μια ευκαιρία για την Κρήτη αφού το νησί ποτέ δεν είχε πάρει τέτοια μεγάλα ποσά για αποκαταστάσεις ζημιών και έργα προστασίας, να τα αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο.

«Είναι μια ευκαιρία για όλους μας να μπορούμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, διαφορετικά θα φταίμε όλοι κι όχι η κυβέρνηση ή ο καιρός και ο Θεός», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης εξηγώντας πως η Περιφέρεια Κρήτης είναι έτοιμη ν’ αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τα κονδύλια που πήρε η Κρήτη για τις καταστροφές του περασμένου χειμώνα. Υπάρχουν τα 78 εκ. στα Χανιά, πάνω από 60 που διατίθενται στους Δήμους, 48 στο Ρέθυμνο και επιπλέον όλα τα κονδύλια που είχε προγραμματίσει η Περιφέρεια με έργα πάνω από 20 εκ. ευρώ, εξήγησε ο κ. Αρναουτάκης.

Στην παρέμβαση του ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ακόμα την ανάγκη να υπάρξει πραγματική αποκέντρωση πόρων κι όχι μόνο αρμοδιοτήτων, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τα μεγάλα οδικά κι άλλα έργα βασικών υποδομών που υλοποιεί έγκαιρα η Περιφέρεια Κρήτης, ενώ όσα μένουν στα Υπουργεία παρουσιάζουν καθυστερήσεις. Υπογράμμισε δε πως δεν θα πρέπει να ξεχνούμε όλοι την ευθύνη που έχουμε ως πολίτες, δίνοντας ως παράδειγμα τα εκατοντάδες ρέματα που έχουν κλείσει από καταπατήσεις και αυθαιρεσίες, προκαλώντας προβλήματα και καταστροφές στις νεροποντές.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather