Η Περιφέρεια ετοιμάζεται για το ερχόμενο πρόγραμμα δακοκτονίας

Η Περιφέρεια ετοιμάζεται για το ερχόμενο πρόγραμμα δακοκτονίας

Με κύριο θέμα συζήτησης το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας, το διαγωνισμό και την εξεύρεση λύσεων για την αποτελεσματικότερη εκτέλεσή του, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα, Μανόλης Χνάρης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης ανακοινώθηκε ο προγραμματισμός συναντήσεων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, όπου στελέχη της Περιφέρειας και των επιστημονικών και ερευνητικών ιδρυμάτων θα ενημερώσουν τους παραγωγούς για τις ασθένειες της ελιάς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των αναλύσεων από τους αρμόδιους φορείς, καθώς και για τις μεθόδους αντιμετώπισής τους. Τέλος, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των ελέγχων στην αγορά κρέατος από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Χανιών Νίκος Καλογερής, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πρωτογενή τομέα Λασιθίου Γιάννης Τσιφετάκης, οι διευθυντές κ. Φωτάκης και Σωμαράς, από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς και οι διευθύντριες των ΔΑΟΚ από τις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, κ.κ. Μυλωνάκη, Βιδάκη και Καούρη αντίστοιχα.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather