Η Περιφέρεια διεκδικεί επιπλέον ποσά από το Ταμείο Ανάκαμψης για τις ΜμΕ της Κρήτης

Η Περιφέρεια διεκδικεί επιπλέον ποσά από το Ταμείο Ανάκαμψης για τις ΜμΕ της Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης δεν θα περιοριστεί στα 50 εκ. ευρώ που έχει διαθέσει από το πρόγραμμά της για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων αλλά θα διεκδικήσει πρόσθετους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. «Στόχος μας είναι να δοθούν όσα περισσότερα χρήματα γίνεται στους ανθρώπους της αγοράς που τόσο τα έχουν ανάγκη», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία εκπροσώπων της αγοράς της Κρήτης που τον επισκέφθηκαν.

Αφορμή για τη συνάντηση ήταν το πρόγραμμα που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης διαθέτοντας 50 εκ. ευρώ για κεφάλαιο κίνησης των επιχειρήσεων του νησιού που έχουν πληγεί από τον covid 19. Η αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Σταύρο Καρτέρη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλη Αλιφιεράκη, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης Μανόλη Κουμαντάκη, τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΝΗ Χαράλαμπο Λεκάκη και το Γενικό Γραμματέα Νίκο Λειβαδιωτάκη, διατύπωσε τους προβληματισμούς που υπάρχουν για την ένταξη στο πρόγραμμα και δεσμεύθηκε πως θα καταθέσει σχετικό υπόμνημα με προτάσεις στον Περιφερειάρχη.

«Η Περιφέρεια Κρήτης από τον προϋπολογισμό που διαχειρίζεται διαθέτει 50 εκ. για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις μέχρι 50 εργαζόμενους. Συζητήσαμε σήμερα προβλήματα που αφορούν διάφορους επαγγελματίες σε σχέση με το πρόγραμμα. Πρέπει να πούμε πως τα κριτήρια μπαίνουν από το κράτος με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δεν τα σχεδιάσαμε εμείς. Εμείς ξεκινούμε με τα 50 εκ. και αυτό είναι θετικό. Αλλά ο στόχος είναι ένας: Να διεκδικήσουμε επιπλέον ποσά από το Ταμείο Ανάκαμψης διότι τα 50 εκ. είναι λίγα», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.

Ανακοινώνοντας την διεκδίκηση πρόσθετων πόρων ο Περιφερειάρχης Κρήτης εξέφρασε την πεποίθηση πως η διεκδίκηση θα είναι συνεχής και επίμονη γιατί «το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και πρέπει να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις μας».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather