Η Περιφέρεια αναλαμβάνει τον καθαρισμό ποταμών και ρεμάτων

Η Περιφέρεια αναλαμβάνει τον καθαρισμό ποταμών και ρεμάτων

Τα έργα που είναι σε εξέλιξη για καθαρισμούς ποταμών και ρεμάτων καθώς και o προγραμματισμός των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας για το επόμενο διάστημα ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν την Δευτέρα, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ. Καλογερής και ο κ. Κώτσογλου, οι δήμαρχοι Πλατανιά κ. Μαλανδράκης, Κισάμου κ. Σταθάκης και Αποκορώνου κ. Κουκιανάκης, ο αντιδήμαρχος Χανίων κ. Ξανθουδάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κ. Τζινευράκης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ κ. Σταματάκης, η η διευθύντρια της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Χανίων κα Δοξάκη και υπηρεσιακοί παράγοντες συγκεκριμένης Υπηρεσίας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε εν όψει της χειμερινής περιόδου και με δεδομένη την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου ως προς την αρμοδιότητα καθαρισμού των ποταμών και ρεμάτων που μεταφέρεται στην Περιφέρεια. Μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη αναφέρθηκαν ήδη οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τους Δήμους και τη ΔΕΥΑΧ, καθώς και τα προβλήματα που καταγράφηκαν από την πρόσφατη νεροποντή.

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε οι Δήμοι να ολοκληρώσουν τις εργολαβίες που έχουν σε εξέλιξη, καθώς επίσης και να καταγράψουν τα ρέματα ή τους χειμάρρους, πέραν των μεγάλων ποταμών, στα οποία δημιουργούνται προβλήματα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πλημμυρικά φαινόμενα από κοινού.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση