Η παράσταση “Φαίδρα” του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, στη Ρωμαϊκή Αγορά της Αθήνας

Η παράσταση "Φαίδρα" του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, στη Ρωμαϊκή Αγορά της Αθήνας

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου παρουσιάζει την κλασική τραγωδία του Ρακίνα Φαίδρα, αριστούργημα του γαλλικού 17ου αιώνα, που αντλεί τις πηγές της από τον Πλούταρχο και τον Βιργίλιο και εμπνέεται το θέμα της από τα έργα Ιππόλυτος του Ευριπίδη και Φαίδρα του Σενέκα, σε σκηνοθεσία της Έφης Θεοδώρου, τον Σεπτέμβριο σε επιλεγμένους θεατρικούς χώρους της Αττικής.

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου (26,27 Ιουλίου) και στη συνέχεια περιόδευσε στην Κρήτη (3-13 Αυγούστου).

– Μετά από την εξαιρετικά τιμητική παραχώρηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, μια και μοναδική παράσταση της «Φαίδρας» θα δοθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς της Αθήνας, για περιορισμένο αριθμό θεατών, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, 6 μ.μ. – στο φως της μέρας. Η παραχώρηση αυτή, τιμά ιδιαίτερα το ΔΗΠΕΘΕ ΚΡΗΤΗΣ, διευρύνει τη δράση του και ενδυναμώνει την παρουσία του στο πολιτιστικό γίγνεσθαι.

– Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, 9 μ.μ.

– Βριλήσσια, «Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη», Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, 8.30 μ.μ.

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Συντελεστές:

Μετάφραση: Στρατής Πασχάλης • Σκηνοθεσία: Έφη Θεοδώρου •  Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη • Κοστούμια: Άγγελος Μέντης  Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής •  Κίνηση: Γιώργος Σιώρας Δεληγιάννης, Μυρτώ Δελημιχάλη   Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος • Βοηθός σκηνοθέτη: Ηλιάνα Καλαδάμη • Χειριστής ήχου: Gary Salomon

Παίζουν: Μαρία Σκουλά (Φαίδρα), Μάξιμος Μουμούρης (Θησέας), Μάνος Πετράκης (Ιππόλυτος), Γιωργής Τσαμπουράκης (Θηραμένης), Μαριάννα Δημητρίου (Οινώνη), Πηνελόπη Τσιλίκα (Αρικία), Ελένη Μπούκλη (Ισμήνη/Πανόπη)

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather